Gluma absurdă care i-a adus închisoare și daune morale de zeci de mii de euro. Totul a pornit de la o petardă de Revelion

Un bărbat din Satu Mare a ajuns în spatele gratiilor după ce, de Revelion, a aruncat o petardă care a rănit o tânără și a orbit-o parțial. Mai mult, acesta va avea de plătit daune morale de zeci de mii de euro.

01 nov. 2023, 14:15
Gluma absurdă care i-a adus închisoare și daune morale de zeci de mii de euro. Totul a pornit de la o petardă de Revelion

Recent, un individ a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare după ce a aruncat o petardă la întâmplare în timpul nopții de Revelion, într-o stradă din Satu Mare. În urma acestui incident a rezultat orbirea parțială a unei tinere. În procesul care a urmat, instanța a decis ca individul să plătească victimei daune morale și materiale în valoare de peste 20.000 de euro, conform informațiilor furnizate de PresaSM.

Citește și: Victor Ciutacu, reacţie virulentă după ce Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan. „Tragedia va fi a multora care s-au solidarizat orbeşte cu el, din spirit de turmă”

Evenimentul a avut loc în noaptea de Revelion pe strada Dariu Pop din Satu Mare. Tânăra în vârstă de 29 de ani se afla în compania soțului și a mai multor prieteni, care asistau la spectacolul de artificii de la miezul nopții. La un moment dat, un bărbat necunoscut a început să arunce petarde în direcția lor. Soțul femeii i-a cerut să oprească acest comportament, avertizând că acesta ar putea răni pe cineva. Cu toate acestea, individul a continuat să arunce petarde, iar una dintre ele a explodat chiar în fața tinerei.

După ce au apelat serviciul de urgență la numărul 112, un echipaj de Ambulanță a preluat-o pe femeie și a transportat-o la spital în condiții de urgență. Datorită gravității rănilor suferite, tânăra a necesitat peste 65 de zile de îngrijiri medicale, conform surselor citate. Deși inițial autorul a prezentat scuze și a promis că va acoperi toate cheltuielile medicale, ulterior a dispărut, ceea ce a determinat soții să angajeze un avocat și să deschidă un proces în instanță. Ca urmare a petardei care a explodat în fața tinerei, aceasta a suferit orbire parțială.

Potrivit diagnosticului medical, s-a constatat „scăderea accentuată a acuității vizuale la nivelul ochiului drept (percepe doar mișcările mâinilor). Sechelele posttraumatice de la nivelul ochiului drept au dus la pierderea funcțională ireversibilă a ochiului, ce reprezintă infirmitate fizică (permanentă) prin pierderea vederii binoculare”.

Zilele trecute, bărbatul vinovat pentru incident a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și la plata a 20.000 euro, cu titlu de daune morale, respectiv 5.875,74 lei, cu titlu de daune materiale.

Citește și: Ce venituri cresc cel mai mult după noua lege a pensiilor. Aproape 5 milioane de pensii vor fi recalculate