Gluma momentului! Animalele de companie pot fi plimbate noaptea? Răspunsul haios al lui Raed Arafat

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a ţinut o conferinţă de presă în care a prezentat în detaliu care vor fi noile măsuri de restricţie instituite în România începând de luni, 9 noiembrie.

06 nov. 2020, 10:48
Gluma momentului! Animalele de companie pot fi plimbate noaptea? Răspunsul haios al lui Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut şi o glumă care i-a amuzat pe cei prezenţi la conferinţă. Întrebat de o jurnalistă dacă animalele de companie pot fi plimbate şi noaptea, Arafat a spus că ar fi bine să le convingem să ceară afară până în ora 23.

„Să zicem că le plimbăm până în ora 22, hai 23. Dacă după 23, poate le convingem să nu ceară plimbarea. În glumă vă spun, desigur”, a afirmat Raed Arafat.

Declaraţia lui Arafat vine în contextul în care, începând de luni, circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă în toate localităţile din România. Aceasta e una dintre măsurile anunţate printr-un document oficial de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi Raed Arafat: Şcolile ÎNCHISE în toată ţara, mai puţin creşele şi after-school-urile; Telemunca, OBLIGATORIE

Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situaţii, pe baza legitimaţiei de serviciu, a adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere, în funcţie de situaţie:

-deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

-deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

-deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

-deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Citeşte şi Pieţele se închid, dar mall-urile rămân deschise. Explicaţia lui Raed Arafat: La piaţă nu se foloseşte cardul