Glumă proastă pe Twitter: Papa Benedict al XVI-lea a murit

Un mesaj fals de pe Twitter dat în numele Cardinalului Secretar de Stat al Sfântului Scaun, Arhiepiscopul Tarcisio Bertoneinforma, joi, pe Internet, informa că Papa Benedict al XVI-lea a murit.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 21:43
Glumă proastă pe Twitter: Papa Benedict al XVI-lea a murit

Informaţia a fost dezminţită imediat de către purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun. Versiuni în limbile spaniolă, engleză şi franceză au apărut imediat, dezminţite şi acestea de nenumărate mesaje care raportau că acel profil de Twitter era un fals.

Pe adresa @CardBertone a reţelei de socializare Twitter, a apărut, la ora 19.00 (20.00, ora României), în limba italiană, următorul mesaj: „Sfântul Părinte a murit pe neaşteptate în după-amiaza de astăzi (joi). Anunţăm acest eveniment cu durere şi consternare „.

„Este un fapt fără niciun temei, la fel ca şi anunţul. Nu are nici un sens şi nici o credibilitate şi nu merită atenţie”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi.

Papa, care va împlini vârsta de 85 de ani în aprilie, a arătat recent unele semne de oboseală, normale pentru vârsta lui, dar nu şi-a restrâns activităţile. El trebuie chiar să meargă în Mexic şi Cuba până la sfârşitul lunii martie.