Glume pe seama salariilor angajaţilor la deschiderea magazinului IKEA din Timişoara Reacţia IKEA

Deschiderea magazinului IKEA de la Timișoara face în aceste zile, în spațiul public, subiectul unor discuții pe tema salariilor oferite angajaților.

28 feb. 2023, 11:54
Glume pe seama salariilor angajaţilor la deschiderea magazinului IKEA din Timişoara Reacţia IKEA

UPDATE: IKEA: Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix

Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă.

Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile. Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara. Totodată, amintim beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, astfel încât ei să o poată fi alături de copiii lor de îndată ce partenerele lor se întorc la muncă, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time, precum și multe altele.

Construcția unui magazin IKEA este un proiect complex, care poate fi influențat de o serie de factori externi. Procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului.

Este relatat că persoanele care au fost la interviuri de angajare au făcut publice ofertele primite. În general, după spusele acestora, se oferă un salariu net de 2.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoarea de 20 de lei pe zi, precum și bani pentru transport, adică 150 de lei pe lună.

Oferta lansată în spațiul public a atras critici și ironii, după cum consemnează Ziarul Timişoara.

Dupa ce iti platesti transportul, s-ar putea sa ii ramana si ceva pentru mancare.

Mars pe 2000 de lei! Chemati austriecii care au taiat padurile Romaniei!

Voi oferiti 2000 de lei … Si intr-o luna iti trebuie minim 5000 de lei.

Radio Erevan spune ca platiti cel mai slab de pe piata si in conditiile astea poate deschideti doar de Craciun! 2025!

Ikea a crezut ca in vestul tarii sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, sau inselat amarnic, aici lumea e mai desteapta si nu accepta nimeni oferta lor.

Vine bunica mea la angajare, numai ca trebuie sa ii incalziti putin picioarele, ca e moarta de mult.

Sa va aduceti oameni de la voi din tara sa lucreze pe 2000 de lei plus bonuri!

Hai sa fim colegi pe 1800 de lei!

Casierita in Spania la supermarket castigi 1500 de euro !! Rusine Romania !!!

La începutul lunii februarie, IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilă pentru casă, a lansat programul de recrutare în masă, deschizând peste 250 de locuri de muncă pentru viitorul magazin IKEA Timișoara.

Compania a angajat deja aproximativ 50 de persoane pentru noul magazin, iar în prezent caută să recruteze încă 250. Există mai multe roluri disponibile în departamentele operaționale, precum vânzări, logistică, relații cu clienții, restaurant.

Citeşte şi: Angajări 2023. Avalanşă de oferte la stat, se caută bucătari pentru popotă, infirmiere, dar şi paznici şi directori. LISTA, condiții, calendarul concursurilor

Magazinul IKEA Timișoara reprezintă următoarea etapă, după București, în planul de expansiune al IKEA România și IKEA Europa de Sud-Est.

IKEA își propune să deschidă magazinul din Timișoara în vara acestui an. La acest moment, compania suedeză are două magazine în România, ambele în București, primul deschis în 2007, în Băneasa, iar al doilea în 2019, în zona Theodor Pallady.

Reprezentanții IKEA au anunțat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru noi magazine.

Citeşte şi: Interdicția de închiriere a clădirilor cu bulină roșie nu se aplică și contractelor în desfășurare