Glume şi bună dispoziţie, la prima şedinţă a Guvernului Ponta

Premierul desemnat Victor Ponta şi cei 21 de miniştri nominalizaţi s-au întrunit miercuri într-o primă şedinţă, la sediul USL. Ponta i-a convocat pe membrii propuşi pentru cabinetul său pentru a pune la punct programul de guvernare, dar şi pentru a discuta scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 14:12
Glume şi bună dispoziţie, la prima şedinţă a Guvernului Ponta

Prima şedinţă a membrilor propuşi în Guvernul Ponta a debutat cu glume pe tema aerului condiţionat, premierul desemnat Victor Ponta întrebându-l pe secretarul general al PNL Eduard Hellvig de ce nu există instalaţie de climatizare, acesta răspunzând că partidul a fost în opoziţie şi nu şi-a permis.

„Măi, Eduard, îl cunoşti cumva pe secretarul general al PNL? Că vreau să-l întreb de ce nu a instalat aer condiţionat aici”, i s-a adresat Ponta lui Hellvig, potrivit Mediafax, în debutul şedinţei de miercuri, atunci când jurnaliştii au avut acces pentru ilustraţii.

„Domnule prim-ministru, am fost în opoziţie şi nu ne-am permis. Dar acum că suntem la guvernare…”, a venit răspunsul lui Hellvig, în acelaşi registru glumeţ.

Şedinţa informală a Cabinetului Ponta se desfăşoară la sediul USL, care aparţine, de fapt PNL, în sala în care, de regulă, se ţin conferinţele de presă de după şedinţele Uniunii.

 „Nu este o şedinţă de Guvern. Este o reuniune necesară cu cei pe care i-am propus să facă parte din Guvern”, le-a declarat Ponta jurnaliştilor înainte de începerea şedinţei.

Potrivit lui Ponta, în cadrul întrevederii, fiecare ministru desemnat va prezenta o sinteză a programului sectorial.

Pe agenda discuţiilor va sta şi scrisoarea de intenţie către FMI.

„De asemenea, trebuie să stabilim împreună programul până luni, pentru ca atunci să ne prezentăm cât mai bine, cu dorinţa mea de a obţine sprijinul Parlamentului. Azi am semnat protocoale de colaborare cu două grupuri care fără să fie în Guvern au fost de acord să sprijine Guvernul, lucru care nu poate fi decât de bun augur, având majoritatea necesară atât în plen, dar şi în Birourile Permanente. Prin ce am semnat azi avem majoritate clară 8 la 5 în ambele Birouri Permanente, chiar dacă nu avem preşedinţia. Şi asta va permite o fluidizare între Guvern şi Parlament, esenţial pentru revenirea la o funcţionare normală a instituţiilor statului. Până acum situaţia a fost anormală şi nocivă, un guvern care nu a făcut nimic în ultimele 3 luni, pentru că nu exista un Parlament funcţional”, a spus Ponta.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, marţi, că va avea, miercuri, la ora 17.00, o primă întâlnire cu membrii propuşi pentru a face parte din Cabinetul său, el arătând că aceştia nu vor fi prezenţi marţi seară, atunci când va anunţa structura viitorului Executiv.