Goana după bani. Un pilot de raliu a fost arestat pentru luare de mită

Pilotul de raliuri Valentin Banciu, care este şi angajat al RAR Hunedoara, a fost arestat preventiv, joi, de Curtea de Apel Alba Iulia, bărbatul fiind acuzat de luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu.

RomaniaTV.net
25 iul. 2013, 18:01
Goana după bani. Un pilot de raliu a fost arestat pentru luare de mită

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că instanţa a admis propunerea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia şi au dispus arestarea preventivă a lui Valentin Banciu, angajat al Registrului Auto Român (RAR) Hunedoara.

Muntean a spus că bărbatul este acuzat de luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu.

Surse din cadrul RAR Hunedoara au declarat joi că Valentin Banciu a absentat de la serviciu încă de miercuri dimineaţă.

Lucrează la noi de 20 de ani. Nu s-a întâmplat la noi flagrantul, la RAR. Ieri dimineaţă (n.r. – miercuri dimineaţă) nu a venit la serviciu şi, când colegii l-au sunat să vadă ce se întâmplă, le-a spus că sunt cei de la Direcţia Anticorupţie la el acasă, că va merge la Alba Iulia şi îi va ţine la curent cu ce se întâmplă. De atunci are telefonul închis şi nu mai ştie nimeni, nimic, de el„, spun sursele citate.

Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România.

El a debutat în competiţii 1994, la Braşov, iar de atunci a adunat peste 100 de participări, completându-şi palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.