„Gogoaşă” din Trăzniţii povesteşte drama vieţii sale: „Medicii nu aveau chef de naşterea mea. I-au dat mamei ceva ce a făcut să mă nasc spânzurat cu cordonul ombilical”

Actorul Constantin Zamfirescu, cunoscut pentru rolul Gogoaşă, din serialul Trăsniţii, are o poveste de viață pe care nimeni nu ar invidia-o, dar îşi păstrează optimismul chiar şi după ce a dus o luptă crâncenă cu cancerul.

02 ian. 2022, 22:47
„Gogoaşă” din Trăzniţii povesteşte drama vieţii sale: „Medicii nu aveau chef de naşterea mea. I-au dat mamei ceva ce a făcut să mă nasc spânzurat cu cordonul ombilical”

În anul 2020, Constantin Zamfirescu trecea printr-o mare cumpănă a vieții sale, fiind operat de cancer și rămânând doar cu un rinichi. Deși a trecut cu bine peste această grea operație, Gogoașă din „Trăsniții” a rămas la fel de optimist, dar și foarte precaut, pentru că-și dorește să ducă o viață lungă și liniștită, astfel că, periodic, actorul trece pragul cabinetul medicului specialist.

Actorul urmează o dietă strictă și trebuie să facă un CT pentru a se asigura că nu i s-a dezvoltat intern nicio altă problemă.

„Am făcut examinările de sânge și urmează să fac un CT să vedem dacă s-a dezvoltat ceva intern. Țin totul sub control, mi s-au interzis multe, alimentația mea este alta. Momentan nu am nimic, dar vreau să-mi duc mai departe viața pentru că am treabă multă pentru piticii mei”, a declarat Constantin Zamfirescu la Antena Stars, recent.

Actorul Constantin Zamfirescu s-a născut aproape mort

Aceasta nu este singura problemă de sănătate pe care actorul a avut-o de-a lungul vieții. Primele probleme au apărut încă de la naștere, atunci când a fost la un pas de moarte.

Încă din ziua în care s-a născut și toată copilăria sa, Gogoașă s-a luptat cu o semiparalizie severă, dezvoltată în urma venirii sale pe lume în mod „forțat” și după ce un medicament dat de medici mamei sale l-a adus pe lume aproape mort. Apoi, la doi ani de la acest incident s-a descoperit că are de dus o cruce grea, pe care, din fericire, după multe tratamente, a reușit să o învingă.

„Am avut ghinionul să fiu pe mâna unor medici care nu aveau chef de naștere. Mama a ajuns la spital, nu era momentul de naștere la două noaptea, ci la cinci dimineață și medicii ar fi pierdut toată noaptea de Revelion și i-au dat mamei mele ceva ca să mă nască mai devreme.

Acel ceva nu a fost ok și m-am născut spânzurat cu cordonul ombilical, adică moarte clinică provocată de un accident cerebral vascular, în urma căruia am rămas cu semipareză pe partea dreaptă care s-a descoperit târziu, la doi ani.

Toată copilăria mea a însemnat sanatorii, spitale, tratamente, recuperare, fizioterapie, kinetoterapie pentru a putea merge. Eu alergam în haita mea de copii așa cum puteam, nu realizam, credeam că așa este normal”, a mai spus el.

„M-am săturat! Sunt o persoană cu handicap. Nu-mi e rușine să afirm asta, pentru că nu e alegerea mea. Am fost vârât cu forța în această lume și am crescut cu ideea că sunt deosebit de ceilalți. Deosebit în rău. Un copil care nu puteam alerga la fel de repede ca ceilalți, nu prindeam mingea la fel de bine, nu știam să driblez, să jonglez. Eram postat doar în poartă, ținta șuturilor bombă. Sunt stângaci. Stângaci, nu neîndemanatic, pentru că toată partea mea dreaptă este bușită. Deosebit în rău”, declara Constantin Zamfirescu, în cadrul unei emisiuni tv din trecut.

 „Gogoaşă” are probleme financiare şi a ajuns să aibă mai multe joburi pentru a-şi întreţine familia

Pe lângă problemele de sănătate pe care a trebuit să le înfrunte toată viața sa, după 25 de ani de televiziune, Constantin Zamfirescu a ajuns să aibă mai multe job-uri, printre care și cel de șofer, pentru a-și putea întreține familia.

„Da, au existat, sunt momente financiare grele. Nu sunt un mincinos, nu mă ascund după degete. Iau foarte mulți oameni în mașină care mă întreabă de ce stau la volan, că eu sunt actor.

Banii mei sunt într-o casetă, nu am cont. Sunt 100-200 de lei și cu ăștia mă drămuiesc. Nu mă întind mai mult decât mi-e plapuma și reușeșsc din foarte puțin să fac ceva. O să fac mereu ceva ca niciodată copiii mei să nu simtă asta. Știu ce înseamnă valoarea banului și de aia refuz ca pasagerii mei să fie darnici. Fiecare muncește pentru bani”, a mai spus actorul.

Citeşte şi: Mihaela Rădulescu, filmată de Revelion în ipostaze sexy de iubitul său, Felix Baumgartner FOTO+VIDEO