Gogoşi electorale. Liviu Negoiţă se laudă cu „realizările care le lasă”

Primarul Liviu Negoiţă (PDL) se laudă pe pagina de Facebook că a reabilitat termic 63.000 de apartamente din Sectorul 3, adică peste 40% din fondul total de locuinţe. Mai mult, el spune că a "refăcut" 1.524 de blocuri, din totalul de 1.900 ale sectorului, adică 80%. Ce înseamnă această "refacere" – nu precizează. "Realizările" edilului sunt contrazise însă chiar de datele statistice oferite de primărie care arată că numărul este de aproape şase ori mai mic, susţin jurnaliştii de la B365.ro.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 07:51
Gogoşi electorale. Liviu Negoiţă se laudă cu „realizările care le lasă”

„Cele mai importante lucruri în viaţa unui primar sunt realizările care le lasă (n.r. – greşeala aparţine  autorului) în urmă pentru oamenii care l-au votat! În opt ani, ceea ce am promis am realizat”, scrie primarul democrat-liberal pe pagina personală de Facebook, cerând să i se aprecieze munca cu un „like”.

Edilul continuă scriind că realizările sale reprezintă „mii de motive pentru care Sectorul 3 este cel mai apreciat din Bucureşti”.

Pe lista de realizări, Negoiţă menţionează o serie de cifre în care consideră că a excelat administraţia locală. Astfel, primarul Sectorului 3 susţine pe pagina de socializare că a reabilitat termic 62.846 de apartamente, ceea ce ar însemna 43% din fondul locativ al sectorului. „Realizările” edilului sunt însă contrazise chiar de datele statistice disponibile pe site-ul primăriei.

Astfel, în 2008, au fost finalizate lucrările de anvelopare la patru blocuri, în anul 2009 la un număr de 25 de blocuri, iar în 2010-2011 la încă 15 blocuri, adică un total de 4.300 de apartamente. Ţinând cont că, pentru anul în curs, sunt propuse spre execuţie 89 de imobile cu 6.200 de apartamente, rezultă că în total administraţia locală a reabilitat până acum în jur de 10.500 de locuinţe, adică de aproape şase ori mai puţin decât se laudă Negoiţă.

Tot cu ocazia campaniei electorale, primarul Negoiţă se laudă că 1.524 de blocuri au fost refăcute. În condiţiile în care în Sectorul 3 sunt 1.900 de blocuri, conform datelor primăriei, rezultă că 80% din aceste imobile ar fi fost refăcute. Şeful administraţiei locale nu oferă însă detalii despre operaţiunile de refacere a acestor blocuri.