Gogosi pufoase. Cele mai cautate retete de gogosi

Va mai aduceti aminte de acele gogosi pufoase pe care le facea bunica de fiecare data cand mergeati la in vacante? De ce nu v-ati rasfata si acum de dragul vremurilor de alta data.

10 iul. 2019, 07:38
Gogosi pufoase. Cele mai cautate retete de gogosi

RETETA GOGOSI PUFOASE. E drept, ca e ceva de munca la el si trebuie sa astepti putin pana vei ajunge sa le savurezi, dar merita toata rabdarea si priceperea. Si, oricat de multe ari manca, parca tot ati mai vrea.

De aceea, am pregatit aici o colectie cu cele mai cautate retete de gogosi. Ca sa aveti de unde alege. Sau, de ce nu, sa le incercati pe toate.

Spor la framantat si sa va bucurati de ele in tihna.

Gogosi pufoase # Reteta 1

Ingrediente Gogosi pufoase
1 kg faina alba
6 galbenusuri
un cub drojdie proaspata (35 g)
o lingura lapte dulce
500 g lapte batut (sana)
2 plicuri zahar vanilat
100g zahar tos
esenta de rom
coaja de lamaie
50 g unt
un praf de sare
ulei pentru prajit

Mod de preparare Gogosi pufoase

Se pune faina cernuta in prealabil intr-un castron, in care se adauga aromele si zaharul tos. Se bat galbenusurile cu sarea si se toarna in faina. Se prepara o maia din drojdie, o lingura lapte putin caldut si o lingurita de zahar. Se pune maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat pana ce toate ingredientele sunt incorporate. Se incalzeste putin untul, adaugandu-se putin cate putin in aluatul respectiv. Se framanta din nou si se lasa la crescut o ora. Dupa ce a crescut, se intinde pe masa de lucru o foaie cu grosimea de un centimetru, se taie cu paharul, care a fost trecut in prealabil prin faina si se mai lasa la crescut aproximativ 10 min. Se incinge foarte bine uleiul si se asaza in tigaie gogosile. La sfarsit se pudreaza sau se adauga topping (dupa preferinte).

Pofta buna!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.