Gogoşi pufoase de post. Desertul rapid care face furori printre gospodine

Gogoşile de post se fac foarte uşor şi sunt extrem de gustoase. Vă prezentăm o reţetă care face furori în rândul gospodinelor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente banale.

05 apr. 2022, 19:30
Gogoşi pufoase de post. Desertul rapid care face furori printre gospodine

Gogoşi pufoase de post. Vă prezentăm o reţetă cu care nu aveţi cum să daţi greş. Ingredientele se află la îndemâna oricui.

Gogoşi pufoase de post. Reţeta care face furori printre gospodine

Citeşte şi Reţeta de pilaf călugăresc a părintelui Dionisie de la Mănăstirea Căldărușani. Este delicios pentru Postul paştelui

Pentru prepararea gogoşilor ai nevoie de următoarele ingrediente: jumătate de kilogram de făină, o linguriţă de zahăr, şase grame de drojdie uscată, 400 de ml de apă călduţă, trei linguri de ulei, o esenţă de vanilie sau de rom, un praf de sare şi ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

În primul rând cercem făina, după care adăugăm drojdia şi linguriţa de zahăr. Se pune un praf de sare, esenţa de vanilie sau de rom şi 400 de ml de apă şi amestecăm. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţină apă călduţă, după care se frământă. Adăugaţi, treptat, cele trei linguri de ulei. Aluatul se lasă la crescut până când îşi dublează volumul.  După aceea, rupeţi din aluat şi modelaţi gogoşile în forma şi mărimea dorită.  Se mai lasă la dospit încă 15 minute, după care se pun la prăjit în ulei. Când se fac aurii, se întor pe cealaltă parte, după care se scot pe un şerveţel de hârtie.

Le puteţi pudra cu zahăr, sau servi cu gem.

Citeşte şi Postul Paştelui 2022. Şapte alimente de evitat. Sunt foarte periculoase pentru sănătate

Ce alimente este bine sa consumi în post

Pentru ca organismul sa beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, grasimi bune si proteine de calitate este esential sa ai o alimentatie diversificata pe perioada postului.

1.Fasolea boabe

2. Nautul

3. Mazarea

4. Lintea

5. Verdeturile crude (spanacul, patrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde)

6. Legumele crucifere (broccoli, conopida, varza) si orice alte legume care sunt pe placul tau

7. Nucile si semintele neprajite

8. Orezul integral (brun) sau basmati

9. Ovazul

10. Hrisca

11. Fructele proaspete

12. Avocado si uleiul de masline sau de floarea-soarelui presate la rece

POSTUL PAŞTELUI, adică postul dinaintea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. Este cunoscut şi sub denumirea de Postul Mare şi aduce aminte de postul de 40 de zile ţinut de Mântuitor înainte de începerea activităţii sale mesianice.