Postul Paştelui 2022. Şapte alimente de evitat. Sunt foarte periculoase pentru sănătate

Nutriţioniştii atrag atenţia asupra unor alimente pe care românii obişnuiesc să le consume în prioada postului. Acestea ar avea efecte extrem de nocive asupra sănătăţii.

22 mart. 2022, 22:21
Postul Paştelui 2022. Şapte alimente de evitat. Sunt foarte periculoase pentru sănătate
Postul Paştelui 2022. Şapte alimente de evitat. Sunt foarte periculoase pentru sănătate

Postul Paştelui 2022. Şapte alimente de evitat. Printre acestea se numără pateul vegetal, soia, margarina şi mezelurile. Nici cartofii prăjiţi nu sunt prea bine văzuţi de către nutriţionişti.

Postul Paştelul 2022. Şapte alimente de evitat

Nutriţionistul Mario Popescu avertizează că pateul vegetal şi pâinea este o combinaţie extrem de dăunătoare pentru organism, precizând că se transformă într-o adevărată bombă calorică. Mai mult decât atât, acesta atrage atenţia că pâinea albă are un indice glicemic foarte mărit, iar acest lucru va determina creștere în greutate.

Citeşte şi Cum se ţine corect Postul Paştelui. Părintele Vasile Ioana spune care sunt cele două reguli de aur de la care nu trebuie să facem rabat ca să avem un post cu folos

„Ne putem face în casă un pate vegetal din năut și cartofi”, a declarat nutriţionistul la emisiunea „Vorbeşte Lumea”.

Nici soia nu este văzută cu ochi buni de nutriţionist.

„A fost o campanie de marketing foarte agresivă cu privire la beneficiile pe care le aduce soia pentru sănătat. Este bine sa evităm consumul de soia deoarece perturbă foarte mult balanța hormonală”, spune nutriţionistrul Mario Popescu.

De asemenea, printre alimentele pe care ar trebui să le evităm în perioada postului sunt mezelurile vegetale. Nutriţionistul avertizează că acestea sunt extrem de periculoase pentru sănătate.

Cartofii prăjiți sunt şi ei foarte dăunători, mai ales că mulţi români obişnuiesc să-i consume destul de de.

„Problema cu ei este că nu îi consumăm doar în post. Putem să tăiem cartofii pai și să îi gătim în cuptor”, ne sfătuieşte Mario Popescu.

Margarina face parte din alimentele pe care ar trebui să le evităm. Nutriţionistul avertizează că margarina conţine grăsimi ce favorizează depunerea colesterolului pe vasele de sânge, crescând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Şi dulciurile pot fi extrem de dăunătoare pentru sănătate.

„Combinația dintre zahăr, făină rafinată, grăsimi trans devine o problemă pentru sănătatea noastră”, avertizează nutriționistul. Din această categorie periculoasă fac parte gogoșile, iar un înlocuitor bun al acestora sunt dulciurile rovegane.

Eliminarea produselor lactate poate fi grea pentru mulți oameni în perioada postului. O alternativă a untului clasic pot fi: „untul de caju, untul de cacao, untul de arahide”, declară nutriționistul și ne spune că „avocado poate înlcoui untul animal datorită consistenței pe care o are”.

Citeşte şi Ghiveci călugăresc, reţeta de post care face senzaţie printre gospodine. Este ideală pentru Postul Paştelui