Golful Cerna e poluat cu deşeuri, resturi menajere şi PET-uri

Sute de tone de deşeuri, resturi şi PET-uri au fost antrenate de apele râului Cerna în Golful Cerna al fluviului Dunărea, a declarat marţi, viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 12:21
Golful Cerna e poluat cu deşeuri, resturi menajere şi PET-uri

Acestea provin din depozilele de deşeuri necontrolate ale localităţilor Băile Herculane, Topleţ şi Valea Cernii din judeţul Caraş-Severin şi din zonele de campare amplasate în zona riverană râului Cerna şi afluenţilor săi.

„Ploile abundente produse la sfârşitul săptămânii trecute au dus la creşterea cotelor şi a debitului râului Cerna. Apele au spălat pur şi simplu depozitele ilegale de deşeuri şi le-au adus în Dunăre„, a precizat Negulescu pentru Agerpres.

Reprezentantul Primăriei municipiului Orşova a mai arătat că în urmă cu câţiva ani pentru a stopa pătrunderea deşeurilor în Golful Cerna a amenajat un baraj din plase în amonte de pasajul drumului european DE 70, dar acesta a fost distrus de furia torenţilor.

Am reclamat situaţia autorităţilor centrale administrative şi de mediu, dar nu au găsit o soluţie. Eu am propus desfiinţarea depozitelor de deşeuri şi sancţionarea celor care atentează la mediu, dar fără rezultat”, a afirmat Negulescu.

În context, edilul a arătat că a cerut sprijinul reprezentanţilor Comisariatului judeţean Mehedinţi al Gărzii de Mediu şi celor de la Apele Române pentru salubrizarea luciului apei, în condiţiile în care deşeurile riscă şi să ajungă în şenalul navigabil, unde pot pune în pericol siguranţa traficului fluvial