Google a CENZURAT site-ul rapgenius.com, considerat „o Wikipedia a hip-hopului”

Compania Google a eliminat site-ul rapgenius.com din rezultatele sale de căutare principale, miercuri, penalizând astfel această antologie online de versuri hip-hop, ai cărei proprietari au încercat să manipuleze algoritmul motorului de căutare, informează huffingtonpost.com, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
27 dec. 2013, 18:11
Google a CENZURAT site-ul rapgenius.com, considerat „o Wikipedia a hip-hopului”

Astfel, în cursul zilei de joi, căutarea pe Google a sintagmei „rap genius” nu a produs niciun rezultat pe motorul de căutare până la pagina a şasea de rezultate.

Fondat în 2009 de trei absolvenţi ai Universităţii Yale, Rap Genius se autodefineşte drept „o Wikipedia a hip-hopului”, o antologie cu versuri ale cântecelor, adnotate cu explicaţii despre sensul acestora. Site-ul a ţinut prima pagină a ziarelor anul trecut, când a obţinut finanţări de 15 milioane de dolari.

Google a luat măsura de penalizare după ce bloggerul John Marbach a publicat pe blogul personal un e-mail venit din partea site-ului rapgenius.com, în care comentatorii de pe acest blog erau încurajaţi să ataşeze linkuri despre Justin Bieber în articolele postate, indiferent de natura acestora, pentru a obţine un trafic mai mare, potrivit Mediafax.

Ghidul administratorului web de la Google prevede ca orice linkuri destinate manipulării de PageRank sau a ierarhiei unui site în căutările pe Google pot fi considerate o încălcare a regulilor.

Fondatorii site-ului au răspuns printr-o scrisoare deschisă în care îşi cer scuze companiei Google pentru practicile lor de optimizare a căutării. Aceştia au afirmat, însă, că şi alte site-uri cu versuri ale cântecelor practică încălcări similare.