Google a încheiat un acord în SUA pentru închiderea unui litigiu privind folosirea datelor personale

Google a încheiat un acord de principiu cu mai mult de 30 de state federale americane, pentru închiderea unui litigiu legat de folosirea unor date personale pentru produsul Street View, în urma căruia va plăti circa 7 milioane de dolari, a declarat o sursă apropiată situaţiei.  

11 mart. 2013, 07:54
Google a încheiat un acord în SUA pentru închiderea unui litigiu privind folosirea datelor personale

Timp de trei ani, începând din 2007, Google a colectat în mod incorect „date personale confidenţiale”, precum adrese de e-mail, mesaje text, parole şi istoricul navigării pe Internet, de pe reţele Wi-Fi nesecurizate, a anunţat anul trecut Comisia Federală pentru Comunicaţii, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Google anunţă că administraţia americană supraveghează mii de conturi de Internet

Google, operatorul celui mai accesat motor de căutare la nivel mondial, a fost investigat în întreaga lume pentru felul în care foloseşte informaţiile cu caracter personal. Comisia Federală pentru Comunicaţii a amendat Google anul trecut cu 250.000 de dolari, pentru că nu a colaborat în timpul unei investigaţii privind colectarea datelor de către companie.

Citeşte şi Germania vrea să limiteze mărimea ştirilor pe GOOGLE. UE cere precizări cu privire la acest proiect

Google a anunţat în 2010 că nu va mai folosi informaţii Wi-Fi pentru Street View, care afişează imagini ale străzilor pentru Google Maps. La acea dată, compania a susţinut că a colectat informaţiile din greşeală.

Acordul cu statele federale ar putea include schimbări în afişările Street View, în felul de colectare a datelor sau o combinaţie a acestora două.

Citeşte şi Google a explicat cum funcţionează cel mai mare MOTOR de CĂUTARE, printr-un site dedicat