Google a lansat „Street View” în jungla Amazonului VIDEO

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurilor, sărbătorită pe 21 martie, Google a lansat opţiunea "Street View" în jungla amazoniană.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 19:06
Google a lansat „Street View” în jungla Amazonului VIDEO

Google permite, astfel, tuturor oamenilor să se plimbe cu bărcuţa pe râurile din Amazon. Pentru această opţiune, Google a realizat 50.000 de fotografii cu camera sa specială, cu un unghi de 360 de grade, plasată pe canoe.

Călătoria Google prin Amazon a fost una prietenoasă cu mediul, au subliniat reprezentanţii companiei.

„Street View” oferă acces în zonele amazoniene protejate de guvernul brazilian, unde foarte puţini oameni pot ajunge. Google a colaborat cu Sustainable Amazon Foundation (FAS) pentru a crea harta vizuală a junglei vulnerabile din punct de vedere ecologic.

„Plimbaţi-vă virtual cu barca pe principalul segment al Rio Negro şi pe afluenţii săi mai mici, unde pădurea este inundată. Plimbaţi-vă pe cărările Tumbirei, una din celel mai mari comunităţi din rezervaţiei sau vizitaţi alte comunităţi care ne-au invitat să le cunoaştem vieţile şi cultura”, spune Google.

Google Amazon Street View face parte din proiectele de senzaţie ale companiei, după ce luna trecută au lansat proiectul Marea Barieră de Corali, iar anul trecut au prezentat Japonia devastată de tsunami şi de dezastrul nuclear.