Google, acuzată că vinde datele utilizatorilor către agenţiile de publicitate. Totul s-ar desfăşura în mare secret

Publicat: Joi, 05 Septembrie 2019 15:10 // Actualizat: Joi, 05 Septembrie 2019 15:10 // Sursa: romaniatv.net

Google este acuzată că încalcă legislația GDPR şi postează datele personale ale utilizatorilor pe pagini web ascunse, de unde sunt preluate și folosite de companiile de publicitate.

Johnny Ryan, CPO-ul de la Brave, unul din browser-ele care concurează cu Chrome, a trimis către oficialitățile irlandeze de protecție a datelor, dovezi conform cărora Google ar exploata datele personale ale europenilor dincolo de limitele legii.

Google ar folosi o gamă largă de informații personale în acest sens, fără cunoștința utilizatorilor sau a autorităților, precum rasa, starea sănătății și înclinațiile politice.

Ryan spune că a descoperit practica Google cercetând modul în care propriile sale date personale erau vândute pe Authorized Buyers (fostul DoubleClick), cea mai mare bursă de reclamă online în timp real din lume.

Citeşte şi Google plăteşte 200 de mlioane de dolari pentru o investigaţie privind securitatea datelor copiilor pe YouTube

Utilizatorul primește o etichetă de identificare, iar datele acestuia sunt postate pe o pagină ascunsă, unde companiile de publicitate se loghează pentru a le prelua. Eticheta face legătura cu istoricul de navigare al utilizatorului, iar agențiile pot folosi informațiile pentru targetarea acestuia cu reclame care se potrivesc cât mai bine intereselor personale. Google răspunde acuzațiilor spunând că nu servește reclame targetate fără acordul utilizatorilor, însă oficialii companiilor recunosc că încă nu au văzut dovezile strânse de CPO-ul Brave.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7748
RON
17 Feb
noapte 1 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H