Google aniversează 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair

Mary Blair este creatoarea principalelor concepte de animaţie Walt Disney. În onoarea contribuţiei aduse de Mary Blair în arta animaţie, Google o celebrează astăzi pe artistă.

RomaniaTV.net
21 oct. 2011, 06:21
Google aniversează 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair

Mary Blair s-a născut pe 21 octombrie 1911 şi faptul pentru care a devenit celebră a fost arta ei care şi-a pus amprenta asupra a ceea ce înseamnă astăzi Walt Disney Company, potrivit agenţia.org. Mary Blair a creat conceptele de platou şi culoare pentru filme de animaţie celebre ca Alice în Ţara Minunilor, Peter Pan, Doamna şi Vagabondul sau Cenuşăreasa.

„Maria a fost un om foarte prietenos şi artistic. Ea avea şi folosea o mulţime de diferite lentile de contact colorate. Obişnuia să poarte verde sau albastru sau orice culoare pentru a se asorta cu ţinuta pe care o purta în acea zi. Culorile folosite de ea erau întotdeauna luminoase. Aveam o problemă în a potrivi culorile alese de ea, deoarece aceste culori nu existau în culorile de vopsele pe care le aveam”, a spus Jim Korkis, care în prezent lucrează la Disney Learning Center Epcot la Walt Disney World.