Google, în mijlocul unui scandal rasist. Reşedinţa lui Barack Obama este desemnată drept „Casa Negrilor”

Serviciul de cartoggrafiere al lui Google afişa miercuri o insultă cu caracter rasist referitoare la Casa Albă, reşedinţa preşedintelui SUA, Barack Obama.

20 mai 2015, 11:19
Google, în mijlocul unui scandal rasist. Reşedinţa lui Barack Obama este desemnată drept „Casa Negrilor”

Casa Albă, reşedinţa din Washington DC a preşedintelui SUA, a fost identificată miercuri pe Google Maps drept „Casa Negrilor”, derapajul rasist semnalat de internauţi fiind preluat rapid de publicaţiile din întreaga lume. Cauza problemei nu a fost încă identificată, cel mai probabil fiind opera unui hacker.

Vezi şi Barack Obama are grijă de doamnele sale. Gest superb al preşedintelui SUA, pe o ploaie torenţială VIDEO

Compania Google a transmis imediat un comunicat, printr-unul din purtătorii săi de cuvânt. „Ne cerem scuze tuturor celor care se simt jigniţi. În prezent, echipa noastră lucrează pentru remedierea acestei probleme„.

O situaţie oarecum similară s-a petrecut în România, bloggerii construind în jurul lui Mircea Geoană un Google Bomb, iar cei care căutau cuvant „prostănacul” erau îndreptaţi către blogul politicianului. Ideea de Google Bomb a devenit celebră după ce oamenii care căutau pe Google „miserable failure” găseau pagina preşedintelui american George W. Bush.