Google lansează Android Go, o versiune optimizată pentru smartphone-urile ieftine

Google lucrează la o nouă versiune de Android, numită Android Go, care va conţine optimizări speciale pentru telefoanele ieftine, cu dotări mai slabe, scrie News.ro.

RomaniaTV.net
18 mai 2017, 06:07
Google lansează Android Go, o versiune optimizată pentru smartphone-urile ieftine

Gigantul american, care tocmai a anunţat că Android are peste două miliarde de utilizatori, nu a uitat că parte a succesului de care se bucură vine din accesibilitatea smartphone-urilor care-i folosesc sistemul de operare, existând pe piaţă o ofertă extrem de bogată de smartphone-uri care costă sub 250 de euro.

Însă, Android-ul obişnuit şi aplicaţii normale nu sunt întotdeauna cele mai bune soluţii pentru smartphone-urile modeste. De aceea, Google anunţă Android Go, urmaşul programului Android One care avea acelaşi target, dar la care s-a renunţat ulterior.

Android Go este gândit pentru telefoanele cu dotări modeste şi conexiuni slabe sau limitate la Internet. Acesta ar trebui să se regăsească cel puţin pe o parte din telefoanele cu mai puţin de 1 GB memorie RAM.

Go va dispune de un sistem de gestionare a conexiunii de date care va permite utilizatorului să ştie în orice moment cât a consumat. În plus, transferul de date va fi comprimat în mod implicit, iar aplicaţiile Google preinstalate vor fi optimizate special pentru a genera un trafic redus.

De asemenea, Google încurajează dezvoltatorii să adere la programul ”Building for Billions”, care oferă informaţiile şi principiile necesare construirii aplicaţiilor optimizate pentru smartphone-urile cu dotări tehnice modeste.


loading...