Google ne-a păcălit şi anul acesta de 1 Aprilie: Care sunt farsele din 2012

Compania Google este recunoscută pentru farsele de 1 Aprilie, care au început în 2000, iar anul acesta nu ne-a dezamăgit. Iată cu ce ne-a păcălit Google în 2012.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 11:21
Google ne-a păcălit şi anul acesta de 1 Aprilie: Care sunt farsele din 2012

Google Street Roo

Google a anunţat că va elibera o armată de peste 1.000 de canguri mari roşii, care vor fotografia până la 98% din pădurile australiene în următorii trei ani. Mai exact, compania ar fi decis ca aparatul foto cu un unghi de 360 de grade, cu care realizează imaginile pentru serviciul Street View, să fie montat pe…canguri.

Motor de căutare a imaginilor…subacvatic

Experienţa de căutare subacvatică a fost realizată de Google China: http://www.google.cn/landing/shuixia/.

Google Weather Control

Google a adăugat funcţia de control al vremii. Dacă nu vă place vremea, puteţi să o schimbaţi, în orice regiune, selectând temperatura dorită. Puteţi chiar să renunţaţi la precipitaţii! Google avertizeză, însă, că va dura circa 45 de minute pentru ca schimbările asupra vremii să aibă efect.

Chrome Multitask Mode

Chrome Multitask Mode ne permite să navigăm pe internet cu două mouse-uri în acelaşi timp: http://google.com/chrome/multitask

Google le-a făcut utilizatorilor săi, în fiecare an, începând din 2000, numeroase farse, care mai de care mai ingenioase.

Prima farsă Google, în anul 2000, MentalPlex, îi invita pe utilizatori să se gândească la o imagine care să înfăţişeze ce îşi doresc să găsească, în timp ce se holbau la o fotografie animată. Apoi, apăreau diverse mesaje de eroare:

Eroarea 001: Semnal slab sau fără semnal. Upgradaţi transmiţătorul şi reîncercaţi
Eroarea 666: Transmiţători multipli detectaţi. Liniştiţi vocile din mintea voastră şi încercaţi din nou
Eroarea 01: Undele creierului primite în analog. Regândiţi în digital
 
În 2005, Google a anunţat lansarea băuturii Google Gulp. Potrivit companiei, aceasta ar fi optimizat căutările pe motor, crescând inteligenţa utilizatorului.Ei spuneau că această creştere era obţinută prin analiza rapidă a ADN-ului şi făcea, cu atenţie, ajustări la neurotransmiţătorii din creier.

În 2006, Google a anunţat pe prima pagină Google Romance, cu textul „Întâlnirile sunt o problemă de căutare. Rezolvaţi-o cu Romance”. Ei pretindeau că oferă „căutarea partenerului de suflet” pentru a-i trimite pe utilizatori într-o întâlnire „contextuală”. A fost o parodie a întâlnirilor online.

gDay a fost anunţat de Google în 2008, în Australia. Aceasta ar fi fost o tehnologie beta care găsea paginile web cu 24 de ore înainte de a fi create.

Google Book Search Scratch and Sniff, era o opţiune propusă de Google pentru a răzui şi a mirosi anumite cărţi online. Utilizatorii erau rugaţi să îşi pună nasul lângă monitor, să dea click pe „go”, care emana apoi în aer diverse arome. Când utilizatorii apăsau pe butonul „help”, erau duşi  pe o pagină care descria originile Zilei Păcălelilor.

În 2010, Google a anunţat lansarea primului serviciu de traducere din limbajul animalelor, Animal Translator BETA. Utilizatorii trebuiau să instaleze serviciul pe un telefon cu sistem Android şi să încerce să afle ce spun animalelor. Rezultatele au fost hilare!