Google opreşte accesul la editarea Google Maps

După ce o glumă nepotrivită s-a strecurat în urmă cu câteva săptămâni pe Google Maps, cei de la Google au decis să interzică editarea hărţilor de către comunitate.

12 mai 2015, 12:53
Google opreşte accesul la editarea Google Maps

Nu a trecut foarte mult timp de când imaginea de mai sus a generat controverse în mediul online. Această glumă, deşi a reuşit să amuze fanii Android, a enervat destul de mult posesorii de dispozitive Apple. Desenul a fost postat online de către un internaut prin intermediul soluţiei pentru editarea Google Maps intitulată Map Maker.

Pentru că nu este singura dovadă de abuz a serviciului de editare cartografică înregistrată în ultimele luni, se pare că cei de la Google au fost nevoiţi să adopte o soluţie radicală. Începând de zilele trecute, accesul la Map Maker a fost închis publicului larg. Anunţul a fost făcut pe pagina aferentă serviciului şi poate fi văzut imortalizat în captura de ecran de mai jos.

Printr-un click pe Learn More aflaţi că motivaţia din spatele acestei mişcări a fost înlocuirea unui sistem automat de monitorizare a modificărilor introduse prin Map Maker cu unul manual, realizat de o comunitate de oameni. Deoarece fluxul modificărilor devenise prea mare încât să poate fi aprobat sau respins în timp util, s-a decis desfiinţarea completă a opţiunii.

Citeşte mai mult pe playtech.ro