Google pune pe Street View mănăstiri din Moldova, biserici din Transilvania şi drumuri din Retezat

Google România va îmbogăţii harta 3D a ţării noatre cu încă câteva zone turistice, cum ar fi centrul vechi al Sighişoarei, bisericile fortificate din Transilvania, mănăstirile din Moldova, dar şi zone de munte, cum ar fi Retezatul.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 09:40
Google pune pe Street View mănăstiri din Moldova, biserici din Transilvania şi drumuri din Retezat

Google România a anunţat că maşinile Street View pornesc din nou la drum şi per total acoperirea Street View în ţară va creşte de câteva ori, până la 40.000 de kilometri, iar fotografiile nu vor mai fi făcute doar din maşină, ci şi cu un triciclu special care este propulsat exclusiv prin forţa umană, scrie hotnews.ro.

Triciclul va fi folosit acolo unde maşinile nu au acces. Google va face fotografii în locuri turistice cunoscute, de la Cheile Bicazului până la zona Retezat şi de la cetatea Sighiţoarei până la locurile istorice din Moldova.

Google lansa Street View în România la final de 2010 şi atunci erau 6.000 de km, fiind incluse opt oraşe mari. Acum, compania anunţă că maşinile prevăzute cu camere speciale montate pe capotă vor extinde mult acoperirea la 40.000 kilometri, urmând să fie adăugate 39 de oraşe de peste 50.000 locuitori, printre care Galaţi, Alba Iulia, Deva şi Zalău.