Google, amendată de Uniunea Europeană cu 2,42 miliarde euro. Este cea mai mare amendă din istorie UPDATE

Publicat: Marţi, 27 Iunie 2017 11:02 // Actualizat: Marţi, 27 Iunie 2017 13:04 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile din Uniunea Europeană au sancţionat cu o amendă record compania Google, pentru că nu oferă un tratament egal competitorilor în ceea ce priveşte rezultatele afişate, favorizându-şi serviciul de cumpărături.

UPDATE. Bruxelles-ul a luat o decizie în prinvinţa amenzii care îi va fi aplicată companiei Google. Aceasta este de 2,42 miliarde euro. Google contestă această amendă şi a făcut apel.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Cazul analizat de Comisia Europeană a fost declanşat de mai multe plângeri din partea competitorilor americani şi europeni, care au dus la o investigaţie care s-a desfăşurat timp de şapte ani asupra celui mai popular motor de căutare.

Autoritatea care reglementează competiţia în Uniunea Europeană a amendat Google în aprilie 2015 pentru că deforma rezultatele de căutare pe internet pentru a favoriza serviciul său de cumpărături, afectând astfel atât competitorii, cât şi consumatorii.

Google susţine că autorităţile au ignorat competiţia din partea retailerilor online precum Amazon şi eBay.

Citeşte şi AMAZON vine la Bucureşti. Cu cine negociază cel mai mare retailer online din lume închirierea a 10.000 de mp de birouri

Companiile care sunt vinovate că au încălcat regulile europene pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri globală. În cazul Google, amenda s-ar putea ridica la 9 miliarde de dolari, dar nu va atinge, probabil, acest nivel. Google ar putea să primească o amendă de 1,1 – 1,2 miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Cea mai mare valoare a unei amenzi, de 1,06 miliarde de euro, a fost primită de producătorul american de chipuri Intel, în 2009.

Pe lângă amendă, CE va transmite companiei Google să oprească pretinsele practici necompetitive, dar nu este sigur cum va proceda pentru ca gigantul IT să adopte măsurile care vor asigura competitorii de tratament egal în ceea ce priveşte rezultatele cumpărăturilor pe internet.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Amazon amendă Google amenda UE eBay google
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H