Google se teme de Omicron. Revenirea angajaţilor în birouri a fost amânată pe termen nelimitat

Google anunţa în luna august că se așteaptă ca lucrătorii să revină în birouri trei zile pe săptămână începând cu 10 ianuarie, însă acum a revizuit respectiva măsură.

03 dec. 2021, 11:33
Google se teme de Omicron. Revenirea angajaţilor în birouri a fost amânată pe termen nelimitat

Google a anunțat că amână pe termen nelimitat planul de revenire la birou înn ianuarie, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la varianta Omicron a coronavirusului și o oarecare rezistență la vaccinările impuse de companie. Măsura va fi adoptată la nivel global, incluzând aici birourile din SUA, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În luna august, Google a transmis că se așteaptă ca lucrătorii să revină trei zile pe săptămână fizic la muncă începând cu 10 ianuarie, punându-se astfel capăt politicii companiei de lucru voluntar de la domiciliu. Joi, directorii Google le-au spus angajaților vestea amânării termenul limită şi după această dată, potrivit informaţiilor publicate Bussines Insider şi confirmată ulterior de mai multe publicaţii.

Citeşte şi Google scade salariile celor care lucrează de acasă, Facebook şi Twitter au făcut-o deja. Telemunca nu mai e privită cu ochi buni la 17 luni de la începutul pandemiei

Google a spus că actualizarea s-a realizat în conformitate cu îndrumările anterioare ale companiei, conform cărora revenirea la locurile de muncă ar începe nu mai devreme de 10 ianuarie și va depinde de condițiile locale. Totuşi, aproape 40% dintre angajații americani ai Google au fost la birou în ultimele săptămâni, iar procentele sunt chiar mai mari în alte părți ale lumii.

Google, care are aproximativ 85 de birouri în aproape 60 de țări, a fost una dintre primele companii care și-a cerut angajaților să lucreze de acasă în timpul pandemiei.

Citeşte şi Apple amână până în 2022 revenirea angajaţilor la birou. Varianta Delta prelungeşte cu cel puţin 4-5 luni munca de acasă