Hum To Search, o nouă funcţie Google, care te ajută să găseşti piesa pe care o fredonezi

Dacă ai auzit o piesă, nu ştii cum se cheamă şi nu-ţi aminteşti nici versurile prea bine, Google te ajută acum să o găseşti. E suficient să o cânţi, să o fredonezi sau chiar să o fluier

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 08:45
Hum To Search, o nouă funcţie Google, care te ajută să găseşti piesa pe care o fredonezi

Hum To Search‘ este numele noii funcţii Google care te aduce mai aproape de piesele care ţi-au rămas în cap. Funcţionalitatea a fost anunţată la evenimentul Google Search On şi o poţi folosi începând de azi, scrie Mediafax.

E suficient să deschizi aplicaţia Google Search sau să foloseşti widget-ul de Google Search, să apeşi pe microfon şi pe butonul „Search a song”. În plus, dacă foloseşti un Asistent Google, îl poţi întreba direct pe el, „Hey Google, what’s this song?”.

De aici, ai 10-15 secunde în care poţi să fredonezi melodia la care te gândeşti. Google îţi va livra mai multe variante, în frunte cu piesa care se potriveşte cel mai bine cu ce ai cântat tu.

Când fredonezi o piesă în Search, modelele noastre de învăţare automată transformă înregistrarea într-un şir de cifre, care reprezintă linia melodică a piesei. Modelele noastre sunt antrenate să identifice piesele din mai multe surse, atât de la oameni care fluieră sau fredonează cât şi din înregistrări de studio sau concerte„, spun cei de la Google.

Deocamdată, căutarea melodiilor funcţionează în 20 de limbi.