Gorghiu: E nevoie de accelerarea procesului de fuziune în PNL. Posibil congres după alegerile locale

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că liberalii au decis că este necesară accelerarea fuziunii de la nivelul partidului, anunțând un posibil congres după alegerile locale de anul viitor.

02 dec. 2015, 17:05
Gorghiu: E nevoie de accelerarea procesului de fuziune în PNL. Posibil congres după alegerile locale

„O să avem președinți unici în toate structurile până la județ, cam în tot ce există în PNL, până în primavară când se vor depune listele cu candidaturi vom avea președinți unici în persoana candidatului, ceea ce e un mare lucru. Luăm în calcul, și fiecare și-a spus punctul de vedere, încercăm să vedem cum putem să facem acest calendar. Încercăm o ajustare, o armonizare și o unificare și a altor poziții de conducere din PNL. La Consiliul Național sper să avem un punct de vedere și să putem să vi-l comunicăm. Nimeni nu a avut o voce distinctă de a majorității colegilor. A fost unanim hotărâtă ideea că e nevoie de accelerarea fuziunii și cu cât mai multe funcții se reunesc este cu atât mai bine. O conducere mult mai suplă este și mult mai eficientă”, a afirmat Gorghiu, după ce a participat la ședința grupului senatorial al PNL.

Citeşte şi: DECALOGUL candidaţilor PNL la alegerile din 2016: Să nu fie traseişti, să nu aibă probleme penale

În opinia acesteia, „eficientizarea structurilor de partid nu ține cont de un nume sau de altul și nu se suprapune peste ideea de imagine sau de capital mai șubred electoral al unei persoane sau al alteia”,s crie Agerpres.

„Toată lumea a înțeles că unificarea este un proces complex, de durată, dar să nu îl facem și mai de durată decât ar trebui. (…) Nu vom discuta despre persoane, vom discuta de unificarea funcțiilor”, a arătat Alina Gorghiu.

Ea a susținut că este posibilă organizarea unui congres după alegerile locale.

„Fiecare pas înainte nu se poate face decât dacă reușești să creezi o masă critică în conducerea partidului care să își dorească acest pas înainte. Avantajul este că s-a creat această masă critică și lumea își dorește ca înainte de calendarul din protocolul de fuziune să finalizăm aceste etape sau să ajungem cât mai aproape de Congres, care înseamnă alegerea președintelui unic. Vom vedea dacă alegerile locale ne găsesc cu alte structuri unificate sau dacă, după alegerile locale, vom fi în măsură să organizăm un congres. Deja lucrurile sunt mult înainte de calendarul propus inițial”, a spus copreședintele PNL.

Potrivit unor surse politice, se vizează unificarea funcțiilor de secretar general al PNL și vicepreședinți regionali.