Gorghiu: Ar fi umilitor pentru diaspora ca dosarul privind votul din străinătate să fie uitat într-un sertar

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, consideră că ar fi "umilitor" pentru românii din ţară şi din diaspora ca dosarul deschis de Parchet privind votul din străinătate "să rămână pur şi simplu uitat în vreun sertar", transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
02 dec. 2014, 13:21
Gorghiu: Ar fi umilitor pentru diaspora ca dosarul privind votul din străinătate să fie uitat într-un sertar

Au trecut mai mult de două săptămâni de când românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării le-a fost îngrădit dreptul de a vota, iar identificarea vinovaţilor rămâne o prioritate pentru societate. Scrutinul din 16 noiembrie a demonstrat că românii preţuiesc dreptul lor fundamental de a vota şi că şi-l apără cu îndârjire împotriva tuturor celor care, ajunşi vremelnic la putere, încearcă să-l limiteze, în mod nedemocratic. Ar fi aşadar umilitor pentru miile de români din ţară şi din diaspora ca dosarul deschis in rem privind votul din străinătate să rămână pur şi simplu uitat în vreun sertar„, a declarat, marţi, Alina Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine că situaţia petrecută la secţiile de votare din străinătate în cele două tururi de scrutin nu poate rămâne nesancţionată, în condiţiile în care există şi voci ale social-democraţilor excluşi din PSD care au vorbit despre acest subiect.

Sunt voci, precum cele ale lui Mircea Geoană, fost preşedinte PSD, şi Marian Vanghelie, vicepreşedinte exclus al PSD, care au relatat public cum au decurs discuţiile în interiorul partidului şi cum, de fapt, împiedicarea votului în diaspora a reprezentat o strategie de campanie a lui Victor Ponta. În plus, există oameni care pot spune cum au decurs discuţiile dintre membrii Biroului Electoral Central şi foştii miniştrii de Externe, Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu”, a spus Alina Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt liberal se aşteaptă ca informaţiile care au apărut în spaţiul public referitor la acest subiect să facă şi obiectul audierilor în acest dosar.

Indiferent de rezultatul final al procesului electoral, lucrurile nu pot rămâne aşa. Niciun român nu trebuie să aibă măcar suspiciunea că instituţiile statului român, Parchetul, nu-şi fac datoria faţă de cetăţeni. Situaţia este extrem de gravă şi, dacă nu s-ar fi început deja urmărirea penală, aş fi solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pe acest subiect„, a conchis Gorghiu.

Citeşte şi Iohannis: Sunt revoltat că cei care au împiedicat votul în străinătate sunt încă în funcţii