Gorghiu: Cerem REACTIVAREA Comisiei de cod electoral pentru introducerea votului prin corespondenţă şi la PREZIDENŢIALE

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că săptămâna viitoare PNL va cere introducerea votului prin corespondenţă şi pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019, în contextul deciziei CCR, afirmând că o astfel de modificare este "un pas înainte pentru legislaţia electorală".

20 nov. 2015, 16:01
Gorghiu: Cerem REACTIVAREA Comisiei de cod electoral pentru introducerea votului prin corespondenţă şi la PREZIDENŢIALE

„O să cerem Parlamentului să reactiveze Comisia de cod electoral, condusă de PSD la un momentul acesta, pentru a putea introduce acele amendamente despre care am vorbit astfel încât să avem acest mijloc de vot alternativ (n.r- votul prin corespondenţă) şi la alegerile prezidenţiale din 2019”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Ce prevede Legea VOTULUI prin CORESPONDENŢĂ în forma promulgată. Cum veţi putea vota la DISTANŢĂ

Liderul PNL a afirmat că este un moment bun pentru a face această solicitare pentru că s-a discutat în ultima vreme despre legislaţia electorală, iar decizia Curţii Constituţionale a arătat că această alternativă de vot este constituţională, „în ciuda tuturor celor care sperau ca votul prin corespondenţă să nu devină realitate”.

Copreşedintele PNL a mai spus că votul prin corespondenţă pentru alegerile prezidenţiale este reprezintă un pas înainte pentru legislaţia electorală, adăugând că dacă parlamentarii tot s-au apucat de lucru, ar trebui să ducă treaba la bun sfârşit, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Gorghiu: Ar fi mai civilizat dacă PSD i-ar cere lui Şova să facă un pas în afara Senatului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea votului prin corespondenţă, care prevede însă introducerea acestui tip de vot doar pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor.