Gorghiu, despre audierea în dosarul lui Mihail Vlasov: Am dat explicaţii în calitate de martor, a durat puţin

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că a dat explicaţii la Parchet în calitate de martor în dosarul "Registrul Comerţului", în care este cercetat pentru corupţie fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov. 

RomaniaTV.net
16 iun. 2015, 12:42
Gorghiu, despre audierea în dosarul lui Mihail Vlasov: Am dat explicaţii în calitate de martor, a durat puţin

Alina Gorghiu a ţinut să precizeze că va merge să dea declaraţii la Parchet „în absolut orice speţă”, dacă va fi solicitată.

„Sunt în calitate de martor într-un dosar şi mă voi duce de fiecare dată când voi fi solicitată în absolut orice speţă şi astăzi, dacă merg pe stradă şi văd un incident şi mă solicită poliţia română sau parchetul, mă voi duce să dau explicaţii ca martor. (…) Am fost, am dat explicaţii, a durat puţin pentru că, din păcate, nu am informaţii în legătură cu vreo faptă din acel dosar. Aşa cum am văzut şi aţi văzut şi dumeavoastră susţinerile Parchetului, este dosarul în instanţă, în cazul în care există nelămuriri pe alte speţe, voi avea absolut aceeaşi conduită, dar sper ca, cu ocazia asta, propaganda PSD se va epuiza”, a spus Alina Gorghiu, întrebată fiind despre legătura ei cu dosarul lui Mihail Vlasov.

Citeşte şi: PRIMA REACŢIE a Alinei Gorghiu, după ce numele său a apărut în dosarul lui Vlasov

Procurorii DNA au dispus, luni, trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Mihail Vlasov, avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptelor președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Numele mai multor deputaţi apar în dosarul fostului preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov. Între ele şi cel al Alinei Gorghiu şi al lui Victor Ponta.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a fost şi audiată în dosarul lui Mihail Vlasov.

„La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”, mai precizează procurorii, despre audierea Alinei Gorghiu.

În dosar mai apare şi numele lui Victor Ponta. Vlasov se lăuda că are influenţă asupra unor persoane apropiate de premier. „O dată, Alianţa DA, după aia din PNL, prin TĂRICEANU şi acum prin PONTA”, se lăuda Vlasov că va pune mâna pe Registrul Comerţului. Într-o convorbire cu un oarecare „Nicu”, Vlasov mai spune: „Fii atent! Fii atent! Că PONTA, vreau să-ţi spun, că-i mare coardă, în sens bun. Nu-i vreun prostănac.”. Scopul lui Vlasov era trecerea Registrului comerţului în subordinea Camerei de Comerţ.