Gorghiu, despre lipsa de la votul Comisiei: Nu voi sta în aceeaşi cameră cu Ponta decât dacă va fi necesar

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că a lipsit de la votul din Comisia Juridică, însă a fost înlocuită cu un coleg care a votat în favoarea începerii urmării penale a lui Victor Ponta. Totodată, liderul PNL a precizat că prim-ministrul "ignoră puterile în stat, nu ţine cont de solicitarea justiţiei".

08 iun. 2015, 15:21
Gorghiu, despre lipsa de la votul Comisiei: Nu voi sta în aceeaşi cameră cu Ponta decât dacă va fi necesar

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu nu a participat luni la ședința Comisiei Juridice în care s-a stabilit neînceperea urmăririi penale a lui Victor Ponta.

„Eu cu Victor Ponta nu voi sta în aceeași cameră decât atunci când va fi absolut necesar. Azi nu a fost absolut necesar. La Cameră avem posibilitatea regulamentară să înlocuim membrii„, și-a justificat Alina Gorghiu absența.

Citeşte şi: REPLICĂ DURĂ a Alinei Gorghiu după ce Victor Ponta a ameninţat-o cu plângere penală

Alina Gorghiu a trimis un înlocuitor, așa cum face de altfel de când este copreședinte PNL.

Am avut coleg deputat care m-a înlocuit. Votul nostru a fost acelaşi: am fost de acord cu solicitarea începerii urmării penale în cazul premierului„, a precizat liderul PNL.

Comisia Juridică a hotărât luni neînceperea urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta. Deputaţii juriști au votat pentru încuvințarea urmăririi penale a premierului cu 7 voturi pentru, 18 împotrivă și o abținere.

Astfel, Comisia Juridică va face un raport prin care nu se va cere începerea urmăririi penale și va urma ca marți să decidă plenul situația lui Victor Ponta.

Alina Gorghiu a mai menţionat luni că nu îi este frică de ameninţările şi intimidările lui Victor Ponta legate de o posibilă plângere la Parchetul General.

Discuţia a depăşit polemica de vinovăţie a premierului în funcţie. Discuţia e legată de faptul că premierul în funcţie ignoră puterile în stat, nu ţine cont de solicitarea justiţiei, că se ţine scai de putere şi duce statul român într-o criză politică”, a precizat Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Deputaţii jurişti au decis: AVIZ NEGATIV pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta VIDEO

În plus, Alina Gorghiu a anunţat că PNL va organiza un protest în care va cere demisia premierului.

„Am anunţat că vom face un protest, un lanţ viu în jurul Parlamentului. Vom face toate demersurile legale pe care le prevede legea. Solicitarea e deja depusă la Primăria Generală (…) Am făcut apel la membrii PNL, dar apelul nostru e deschis pentru vineri să protesteze la Parlament”, a adăugat Alina Gorghiu.