Gorghiu, despre ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc: Mă întrebam dacă nu ar vrea să plece acasă

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a criticat luni declarațiile pe care ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, le-a făcut duminică seara într-o emisiune televizată, cu privire la situația juridică a premierului Victor Ponta.

RomaniaTV.net
28 sept. 2015, 10:18
Gorghiu, despre ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc: Mă întrebam dacă nu ar vrea să plece acasă

Alina Gorghiu i-a cerut ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să-și prezinte public scuzele pentru declaraţiile sale.

Citeşte şi: Gorghiu, despre candidatura lui Dragnea la şefia PSD: VORBELE sale nu sunt altceva decât FRUNZE în VÂNT

„Am văzut declaraţiile ministrului Justiției la cât de firească e o guvernare cu un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Mă întrebam dacă domnul Cazanciuc n-ar vrea totuşi, în calitatea sa, să plece acasă şi să lase în locul său o persoană fie urmărită penal, fie judecată, pentru că se pare că singurul criteriu în PSD pentru o funcţie publică e sa aibă probleme penale. E jenant. Aştept să văd că îşi retrage aceste vorbe şi îşi va cere public scuze cetăţenilor”, a spus Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a lăudat duminică realizările guvernării Ponta şi investiţiile făcute în sistemul judiciar.

„Simt că fac parte dintr-un guvern extrem de performant şi dintr-un partid, care după trei ani de guvernare, are un procent de încredere mai mare decât cel cu care a pornit iniţial. Ambii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean, până la o soluţie definitivă. Nu am fost întotdeauna de acord cu ceea ce omul politic Victor Ponta a spus în spaţiul public.

Dar fără sprijinul primului-ministru Victor Ponta nu am fi avut sute de milioane investiţii în sistemul judiciar, nu am fi putut acorda sute de milioane restanţe salariale ca urmare a unor decizii greşite ale guvernelor anterioare, nu am fi avut normele de care sistemul are nevoie„, a declarat duminicaă ministrul Justiției.