Gorghiu: PNL trebuie să înceapă anul electoral cu echipe unite la nivelul organizaţiilor

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat joi, la Craiova, că liberalii trebuie să înceapă anul electoral cu echipe unite la nivelul organizațiilor din țară, motiv pentru care decizia care va fi supusă spre validare Consiliul Național de Coordonare al partidului din 11 decembrie este ca toți candidații PNL, mai puțin la organizațiile județene, să preia conducerea unică în organizația în care candidează.

03 dec. 2015, 17:03
Gorghiu: PNL trebuie să înceapă anul electoral cu echipe unite la nivelul organizaţiilor

Gorghiu a mai afirmat că procesul de fuziune în PNL este avansat față de protocolul de fuziune între cele două partide depus la tribunal.

Citeşte şi: Gorghiu: Cioloş poate să candideze în PNL. La primăria Capitalei mi-aş dori o femeie

„Suntem cu mult înainte de calendarul prevăzut de protocolul nostru de fuziune depus la tribunal. Nu eram obligați pe calendar să avem conduceri unice acum în organizații. Însă suntem conștienți că un an electoral nu poate fi început cu stângul, nu poți începe fără să ai o echipă unită. Echipele în mare parte la nivel național sunt în formulă de start pentru locale, dar prin aceste conduceri unice, sub persoana candidatului (…) se eficientizează mult mai mult activitatea și se dă un semnal că toată lumea este pregătită să facă această echipă”, a spus Gorghiu.

Aceasta a mai afirmat că în această decizie conducerea PNL a fost influențată și de ideea selecției de candidați, pentru că a dorit ca persoana desemnată candidat să aibă tot suportul organizației și să poată să capaciteze, să coopteze cele două echipe într-una singură, iar după Consiliul Național probabil „vor fi unificate și alte funcții la nivel central înainte de termenele prevăzute în calendar”, scrie Agerpres.

Co-președintele PNL Vasile Blaga a afirmat că procesul de fuziune la nivelul județului Dolj este în grafic, iar la nivel de conduceri județene se va propune o formulă după alegerile locale.

Vreau să felicit această organizație (n.red.: PNL Dolj) pentru că a început prima cu conduceri unice și din cele 111 localități, în 70% avem conduceri unice, chiar dacă noi mai avem doar 17 primari ca urmare a ordonanței 55 gândite de Ponta și de Dragnea, doar ca să iasă Ponta președinte, dar nu a fost să fie. Deci PNL Dolj este în grafic din acest punct de vedere. La nivel de județe, vom propune o formulă după alegerile locale„, a spus Vasile Blaga.