Gorghiu: Cioloş poate să candideze în PNL. La primăria Capitalei mi-aş dori o femeie

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, că formațiunea sa este deschisă pentru orice om care performează, inclusiv din actualul Guvern, arătând că dacă premierul Dacian Cioloș ar dori să candideze la conducerea partidului nu are niciun fel de rezerve.

02 dec. 2015, 21:57
Gorghiu: Cioloş poate să candideze în PNL. La primăria Capitalei mi-aş dori o femeie

Eu am spus de foarte multe ori că sunt deschisă la orice resursă umană, inclusiv din acest Guvern, dacă performează, pentru că așa cum față de oamenii politici suntem atenți și adăugăm criterii de integritate este firesc ca și cu oamenii din Guvernul Cioloș să fim atenți să nu le dăm un cec în alb, să vedem dacă performează. Dacă Cioloș bate la ușă și spune că vrea să fie președintele PNL? Eu nu am niciun fel de rezervă (n.r. care să mă facă) să țin un om de valoare la ușa sediului, îl invit înăuntru. Trebuie văzut în urma unei competiții dacă omul acela face față sau nu face față. O candidatură pentru PNL este deschisă pentru oricine din partidul acesta. Nu doar domnul Cioloș poate să vină să candideze. Să nu credeți că sunt femeie tânără și mi-e frică de o candidatură”, a declarat Gorghiu la B1 Tv.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre AMBIŢIILE sale POLITICE: NU mă INTERESEAZĂ să mă prezint la ALEGERILE din 2016

Ea a susținut că prioritatea premierului Dacian Cioloș în acest moment este guvernarea.

„L-am auzit pe primul ministru răspunzând la întrebarea unei moderatoare, dacă intră în politică, și a fost cât de poate de rezervat în acel răspuns cu privire la această ipoteză. Sunt convinsă că prioritatea domnului Cioloș este guvernarea în acest moment și este firesc să își dorească să reușească, se concentrează pe actul executiv”, a spus liderul PNL.

Copreşedintele PNL a mai declarat, miercuri, că PNL va discuta săptămâna viitoare rezultatele sondajului privind candidaţii la Primăria Capitalei, afirmând că dacă este nevoie vor fi testaţi şi candidaţi din afara partidului şi că, personal, ar vrea să vadă o femeie la Primăria Generală.

„Sondajul este finalizat, va fi o discuţie pe baza acestui sondaj foarte curând, săptămâna viitoare, o analiză, o interpretare şi vom decide atunci. Dacă concluzia va fi că merită să mai testăm şi alte persoane din cadrul partidului sau din afara partidului, nu vom avea niciun fel de ezitare să o propun”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că s-a avasat propunerea ca din componenţa comisiei care va analiza candidaturile pentru alegerile locale să facă parte şi un ONG de la nivel judeţean şi central.

„S-a avansat, astăzi, o propunere ca în componenţa acelei comisii să intre şi o structură ONG-istă de la nivel judeţean şi la nivel central. Vom vedea în ce direcţie ne orientăm şi cum se va face această documentare şi analiză”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a infirmat posibilitatea ca PNL să îl susţină pe Cătălin Predoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că acesta nu şi-a exprimat intenţia de a candida.

„Cătălin Predoiu nu şi-a manifestat intenţia de a candida la Primăria Capitalei. (…) Nu este pe vrute, este pe câştigate. Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu corespundă cu opţiunile electoratului”, a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că, personal, ar vrea o femeie la primăria Capitalei.

„Eu aş vrea, de exemplu, o femeie la primăria Capitalei. Mi-aş dori foarte tare să văd că principiul reprezentativităţii în politică este respectat”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că este de nejustificat un procent de 11% femei în Parlamentul României, în condiţiile în care teme precum educaţia, sănătatea, violenţa domestică sunt „prost legiferate tocmai pentru că oameni care ştiu acest subiect – femeile – care teoretic ar reprezenta 52% din electorat” nu fac parte din Parlament.

Citeşte şi: Dragnea: PSD va susţine la Primăria Capitalei un candidat bine pregătit pe administraţia locală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la #romamiatv# că vicepreşedintele partidului Gabriela Firea poate fi „o variantă foarte bună” pentru Primăria Generală a Capitalei, însă social-democraţii nu au luat, până în acest moment, o decizie.