Vrea să intre în Cartea Recordurilor după ce a confecţionat un nai gigant

Artistul Ştefan Popescu, director adjunct al Şcolii Populare de Artă, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a confecţionat un nai gigant, de 1,70 metri metri, cu care vrea să intre în Cartea Recordurilor. Instrumentul este realizat din lemn de bambus şi salcâm şi are 53 de tuburi, materialele folosite pentru confecţionarea naiului gigant fiind aduse din Franţa.

08 mart. 2013, 08:34

Este confecţionat din bambus şi salcâm, am aşteptat un an şi jumătate pentru şase tuburi care mi-au venit din străinătate întrucât bambus găsim, în România, doar la Deva, dar nu este de o calitate foarte bună”, a declarat Ştefan Popescu.

Potrivit acestuia, instrumentul realizat este mai mare decât cel al maestrului Gheorghe Zamfir, care are 43 de tuburi.

„Acesta are 53 de tuburi şi am lucrat la el trei ani, eu asta fac de-o viaţă. Momentan nu este acordat decât pe patru tuburi, pentru că îmi ia cam două luni să-l acordez. Naiul care sperăm să ajungă în Cartea Recordurilor are aproape doi metri şi este făcut pe şase octave.

Am lucrat la el cu un bun prieten pentru că este extrem de greu să lucrezi în lemn, e o treabă meticuloasă”, a precizat Ştefan Popescu.