Grădiniţă cu focar de meningită, amendată de DSP pentru supraaglomerare

Publicat: Marţi, 11 Decembrie 2018 15:09 // Actualizat: Marţi, 11 Decembrie 2018 15:09 // Sursa: romaniatv.net

Grădiniţa ''Prichindelul'' din Suceava a fost amendată de inspectorii sanitari, după ce un număr de cinci copii au ajuns la spital cu meningită virală, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Florin Sădean.

''Am avut o amendă în valoare de 2.000 de lei la o grădiniţă din mediul urban, pentru nerespectarea numărului maxim de copii admişi pentru o grupă (...) Amenda a fost dată pentru supaaglomerarea grădiniţei Prichindelul (...) Numărul total din grădiniţă depăşeşte de cam două ori pe cel din norme'', a spus Sădean.

În luna octombrie, cinci copii de la Grădiniţa ''Prichindelul din Suceava, cea mai mare din municipiu, au fost internaţi în spital cu meningită acută virală, iar unitatea de învăţământ a fost închisă temporar pentru dezinfecţie.

Medicul epidemiolog Cătălina Zorescu spunea atunci că s-a realizat dezinfecţia, iar ulterior s-au recoltat probe de control în vederea acordării avizului de redeschidere a unităţii.

Totodată, Zorescu a spus că, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, cauza îmbolnăvirilor era reprezentată de un enterovirus Coxsackie, acelaşi care a provocat şi epidemia de meningită acută virală din anul 2012.

Zorescu, director al DSP Suceava la acel moment, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean închiderea temporară a grădiniţei pentru dezinfecţie generală, având în vedere potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al unităţii de învăţământ, dar şi aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă focar de meningita grădiniţă gradinita suceava
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H