Gramatica va fi predată şi la liceu. Ministrul Ligia Deca a făcut anunţul

Ministrul Educației a precizat că va fi reintrodusă gramatica în noile planuri cadru de la liceu, care trebuie să intre în vigoare din septembrie 2023.

12 iul. 2023, 22:33
Gramatica va fi predată şi la liceu. Ministrul Ligia Deca a făcut anunţul

Ligia Deca aduce gramatica şi în liceu: „Vreau ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă şi la liceu, nu doar în gimnaziu”. Elevii romani au nevoie să înveţe gramatică şi la liceu nu doar în gimnaziu, spune Ligia Deca. Totuşi, despre asta se discută însă încă din 2020. „Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu!”, spune ministrul educaţiei. Legile educaţiei au fost publicate în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare de pe 2 septembrie 2023, informează Aleph News.

Caz revoltător în Ploiești! Elev notat inițial cu 1,60 la BAC s-a trezit cu 9,60. Cum a fost posibil
„Vreau ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă şi la liceu, nu doar în gimnaziu!”

În iunie anul acesta, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţa că „procesul de revizuire a planurilor-cadru pentru liceu va începe după ce avem în vigoare legile educaţiei. În sfârşit a făcut Deca un anunţ pozitiv, spune Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Corina Popa, fondatorul şcolii de gramatică: O initiativă dezirabilă în aspectele de gramatică normativă
Corina Popa, fondatorul şcolii de gramatică a vorbit la Aleph News despre importanţa gramaticii în cadrul învăţământului. „Cu siguranţă vorbim despre multiple beneficii, iar primul ar fi scrierea corectă, acolo unde este necesar, a acuzativului – pe care – . Gramatica ne învaţă să gândim clar, logic, iar învăţarea la liceu dă, cu siguranţă, valoare testelor de orice fel, dar şi o comunicare mai bună, nu doar între elevi, ci şi între elevi şi profesori.”

DOCUMENT 1800 de lei în plus la salarii, banii intră pe card la următoarea leafă. Noua grilă a apărut deja în Monitorul Oficial
„Elevii care susţin admiterea la Drept sau Academia de Poliţie, de exemplu, învaţă pentru un examen de admitere la gramatică. Chiar există multe beneficii, iar aprofundarea ar fi benefică pentru toţi elevii din învăţământ.” a completat Corina Popa.