Caz revoltător în Ploiești! Elev notat inițial cu 1,60 la BAC s-a trezit cu 9,60. Cum a fost posibil

Caz revoltător în județul Prahova! Un elev notat inițial cu nota 1,60 la proba la alegere de la Bacalaureat a fost schimbată la 9,60.

12 iul. 2023, 14:54
Caz revoltător în Ploiești! Elev notat inițial cu 1,60 la BAC s-a trezit cu 9,60. Cum a fost posibil

Absolventul de liceu a dat BAC-ul, iar sistemul de afișare a rezultatelor a înregistrat apoi o schimbare neașteptată. Nota la proba de Istorie s-a schimbat din 8,15 în 7,10, iar nota la Logică s-a schimbat din 1,60 în 9,60. Modificările au apărut fără a fi făcută vreo cerere de contestație și recorectare a lucrării.

Citește și Admitere liceu 2023. Ce trebuie să conțină dosarul de soluționare a cazurilor speciale și cum se pot corecta opțiunile elevilor transcrise greșit în baza de date

Elev notat inițial cu 1,60 la BAC s-a trezit cu 9,60

Ilona Rizea, inspectorul școlar general al ISJ Prahova, spune că ar fi fost vorba despre o eroare umană, diferența dintre cele două liste fiind dovada că situația a fost remediată.

„Toată derularea unui examen național implică resursă umană: comisii, profesori, evaluator. Cu siguranță acolo a fost o eroare umană a profesorilor evaluatori care au consemnat pe lucrare o altă notă, nu cea pe care o acordaseră în borderoul de notare. Graba, presiunea, oboseala își spun la un moment dat cuvântul. Probabil că acel 9 a fost citit 1. A fost o situație semnalată, s-a remediat pentru că borderoul de notare a confirmat că lucrarea copilului nu era de 1, și atunci această situație s-a remediat. Este adevărat că se creează un context nefericit, poate chiar dramatic pentru copil, pentru familia copilului, însă, deși nu ne dorim, se pot întâmpla și astfel de situații. Important este că s-a remediat, copilul avea note foarte bune și la celelalte două discipline și numai un accident ar fi putut fi cauza unei note de 1. Vorbim de o lucrare a unui copil din Prahova, corectată în alt județ”, a declarat Ilona Rizea, inspectorul școlar general al ISJ Prahova.

Citește și Elevii români au cucerit două medalii de argint şi un premiu special la Olimpiada Internaţională de Biologie 2023 din Emiratele Arabe Unite