Graniţa cu Ungaria va putea fi tranzitată prin zece puncte de frontieră, începând de joi dimineaţă. Anunţul Poliţiei de Frontieră

Zece puncte de trecere a frontierei cu Ungaria vor fi deschise începând de joi dimineaţă atât pentru traficul de autoturisme, cât şi pentru persoane. Decizia a fost adoptată în urma vizitei pe care ministrul de Interne, Marcel Vela, a efectuat-o în Ungaria, unde a purtat discuţii cu omologul său Sándor Pinter.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 19:54
Graniţa cu Ungaria va putea fi tranzitată prin zece puncte de frontieră, începând de joi dimineaţă. Anunţul Poliţiei de Frontieră

Şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria au discutat pentru a stabili ce măsuri vor lua pentru a fluidiza traficul la graniţa de vest.

Începând de joi, 21 mai, ora 6:00, la graniţa României cu Ungaria vor fi deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de autoturisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieşire în / din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:

  1. P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
  2. P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
  3. P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
  4. P.T.F. Borş – judeţul Bihor
  5. P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
  6. P.T.F. Vărşand – judeţul Arad
  7. P.T.F. Turnu – judeţul Arad
  8. P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
  9. P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
  10. P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

”Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră, citat de News.ro.

Intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Alertă la graniţa României. NATO a intervenit pentru a îndepărta bombardiere ruseşti. România a ridicat două MiG 21 LanceR