Gravidă, umilită în timpul travaliului. Conducerea maternităţii a demarat o anchetă internă

Conducerea maternităţii Cuza Vodă din Iaşi a anunţat luni că a demarat o anchetă internă, după ce o femeie a relatat pe blogul său că angajaţii unităţii medicale s-au purtat urât atât cu ea, cât şi cu alte femei internate în spital pentru a naşte.

RomaniaTV.net
27 nov. 2017, 20:56
Gravidă, umilită în timpul travaliului. Conducerea maternităţii a demarat o anchetă internă

Tânăra din Iaşi a povestit pe blogul ei cum a petrecut cele peste 30 de ore în spital, din momentul internării şi până la naştere, acuzând faptul că angajaţii unităţii medicale au avut o atitudine nepotrivită.

„Nu te mai screme şi nu mai scoate sunete!‘, „Domnule doctor, are contracţii de 20, dar scoate nişte sunete şi aşa se agită de parcă acum naşte”, sunt câteva dintre replicile pe care ieşeanca susţine că le-a auzit în jurul său în cele 32 de ore cât s-a aflat în travaliu.

Potrivit news.ro, managerul maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, Robert Dâncă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a demarat o anchetă internă în acest caz, însă a precizat că nu este vorba despre malpraxis, ci de o comunicare deficitară.

„Nu a fost pusă în pericol viaţa pacientei sau a fătului. A fost partea de comunicare, a fost ceva nedemn. Ceea ce s-a încălcat cras sunt drepturile pacientului. Conform regulamentului de ordine interioară, se pot aplica avertismente, dar şi sancţiuni, de la tăierea din salariu până la demitere”, a spus managerul Robert Dâncă.

El a mai afirmat că indiferent cât de obosiţi ar fi, medicii şi asistentele medicale nu au dreptul să se poarte urât cu pacientele.

„Câteodată şi medicii au o gardă cu 30 de urgenţe. Dar nici aşa nu se scuză comportamentul medicilor”, a mai declarat managerul maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, Robert Dâncă.

Citeşte şi: Profesoară de română umilită de medicul ginecolog: Nici lângă o vită sângerândă nu mănânci seminţe