Greșeala de sezon care îți poate distruge mașina! Șoferii trebuie să aibă mare grijă la fenomenul freezing rain

Șoferii din România sunt în alertă după apariția ploii înghetate din aceste zile. Acest fenomen îngheață portierele și geamurile cât ai clipi, iar conducătorii auto trebuie să aibă mare grijă.

27 dec. 2021, 10:36
Greșeala de sezon care îți poate distruge mașina! Șoferii trebuie să aibă mare grijă la fenomenul freezing rain

Greșeala de sezon care îți poate distruge mașina!  Iată câțiva pași simpli care pregătesc orice șofer să scape cu bine de aceste episoade enervante. Tot ce trebuie să faci este să ai câteva raclete care pot sparge gheața fără să se îndoaie. Una trebuie lăsată în portbagaj și una în habitaclu: nu poți să știi ce portieră a mașinii vei reuși să deblochezi mai ușor. Nu forța însă. Te poți trezi cu mânerul ușii rupt sau cu chederele deteriorate.

Greșeala de sezon care îți poate distruge mașina! Șoferii trebuie să aibă mare grijă la fenomenul freezing rain

NICIODATĂ nu trebuie să torni apă caldă sau fierbine pe mașină. Aceasta poate sparge parbrizul și geamurile și poate altera culoarea mașinii. Pentru a preveni aceste neplăceri, se poate folosi un spray special pentru dezghețare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. La fel de eficient este un amestec format dintr-un sfert alcool și trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropește apoi parbrizul. În câteva secunde, gheața se topește.

Pulverizați seara, pe parbrizul curat, spray pentru dezghețarea parbrizului. Chiar dacă se va depune gheață peste noapte, aceasta nu va adera la parbriz și va putea fi curățată mai ușor dimineața. De asemenea, ridicați ștergătoarele peste noapte: acestea vor fi astfel protejate de gheață și își vor păstra mai mult timp eficiența.

Citește și: Imagini halucinante pe un drum național din România. Şofer kamikaze, filmat mergând cu peste 100 km la oră cu parbrizul acoperit de zăpadă
Încălziți vârful cheii cu o brichetă timp de 5 secunde, după care introduceți-o în încuietoare, apăsați ușor (însă nu forțați) timp de 5 secunde. Repetați procedura, încuietoarea se va deschide în foarte scurt timp (cheia fiind calda va topi micile dopuri de gheață).

O soluție mai comodă, dar și mai costisitoare (între 300 și 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poți începe dezghețarea mașinii în timp ce ești în casă și fără să deschizi ușa autoturismului.

Citește și: Trucul ieftin care ține parbrizul dezghețat pe timp de iarnă. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru! Au nevoie doar de o legumă banală


loading...
Partenerii noștri