Greblă: O comisie parlamentară pentru presupusele închisori CIA din România ar fi ineficientă

Toni Greblă, liderul senatorilor jurişti, a declarat marţi că nu este cazul reluării de către o comisie parlamentară a cercetării presupuselor închisori CIA pe teritoriul României, în urma adoptării unei rezoluţii în acest sens de către Parlamentul European.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 17:26
Greblă: O comisie parlamentară pentru presupusele închisori CIA din România ar fi ineficientă

„Problema este că o comisie parlamentară care să ancheteze nişte fapte comise în urmă cu zeci de ani, ar fi, după părerea mea, o comisie ineficientă. Trebuie să vedem dacă Parlamentul ne oferă argumente în plus, ne solicită şi ne ridică alte căi pe care să desfăşuram noi, sau alte autorităţi ale statului, o verificare. Altfel, să verificăm ceea ce am mai verificat o data şi să comunicăm acelaşi raport, nu cred ca este cazul. Aşteptăm însă să vedem poate ne furnizează alte indicii, căi de urmat pe care să investigăm un anume fapt. Altfel, a relua ancheta este un lucru absolut inutil”, a declarat Toni Grebla, potrivit ziare.com.

Parlamentul European a adoptat, marţi, o rezoluţie prin care cere mai multor state membre, dar în particular Lituaniei, Poloniei şi României să deschidă sau să reia investigaţii independente privind existenţa în prima parte a deceniului trecut pe teritoriul lor a unor închisori secrete ale CIA.