Grecia, a doua cea mai afectată ţară de scăderea turismului din cauza pandemiei de COVID-19. Cine o depăşeşte

Publicat: Duminică, 09 August 2020 12:37 // Actualizat: Luni, 10 August 2020 07:55 // Sursa: romaniatv.net

Grecia ar trebui să se aştepte la un declin de cel puţin 6% al economiei anul acesta, din cauza veniturilor pierdute în sectorul turismului, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), se arată într-un raport publicat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), citat de Agerpres.

În ciuda numărului mare de turişti care au ales litoralul grecesc ca destinaţie de vacanţă în 2020, Grecia va fi a doua cea mai afectată ţară din lume în ceea ce priveşte impactul negativ provocat de încetinirea turismului avertizează FMI. Grecia va fi depăşită doar de Thailanda, mai precizează sursa citată. În aprilie, instituţia financiară internaţională previziona că Grecia se va confrunta cu cea mai severă recesiune în rândul ţărilor din zona euro, din cauza pandemiei.

"Veniturilor pierdute în sectorul turismului vor depăşi 2% din PIB în special în Costa Rica, Egipt, Grecia, Maroc, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Sri Lanka, Thailanda şi Turcia. Efectele se vor resimţi, într-o anumită măsură, în 2021 şi dincolo de acest an", se arată în raportul FMI.

Sectorul turismului, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia Greciei în condiţiile în care este responsabil pentru mai mult de 20% din Produsul Intern Brut.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori. Pentru acest an reprezentanţii din sectorul turistic cred că un obiectiv realist este o treime din numărul de vizitatori înregistrat anul trecut.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
FMI Grecia Thailanda vacanta in Grecia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H