Grecia: A fost întreruptă legătura cu insulele

Luni, niciun vapor nu a părăsit şi nu a intrat în portul Pireu, de lângă Atena, începând de la ora locală 06.00 (03.00 GMT), a informat Ministerul Marinei Comerciale. Federaţia naţională a marinarilor (PNO) a anunţat "un succes total" împotriva "ofensivei barbare asupra achiziţiilor sociale", afirmând că intenţionează prelungirea până vineri a grevei.

RomaniaTV.net
17 oct. 2011, 10:25
Grecia: A fost întreruptă legătura cu insulele

Partea continentală a Greciei este lipsită luni de orice legătură cu insulele din cauza unei greve de 48 de ore a marinarilor, organizată în deschiderea unei săptămâni de proteste generale împotriva înăspririi măsurilor de austeritate, relatează AFP.

Luni, niciun vapor nu a părăsit şi nu a intrat în portul Pireu, de lângă Atena, începând de la ora locală 06.00 (03.00 GMT), a informat Ministerul Marinei Comerciale. Federaţia naţională a marinarilor (PNO) a anunţat „un succes total” împotriva „ofensivei barbare asupra achiziţiilor sociale”, afirmând că intenţionează prelungirea până vineri a grevei.

La rândul lor, magistraţii şi grefierii lansează la ora 12.00 o mişcare de închidere a tribunalelor, cei din urmă ameninţând cu ocuparea sediilor.

Agenţii fiscali, vameşii şi funcţionarii Ministerului Finanţelor, care protestează de mai multe săptămâni împotriva restricţiilor bugetare, au început luni greve cu durate variabile, iar canalele mediatice publice, printre care televiziunea Net şi agenţia de ştiri Ana, nu emit pentru a cincea zi consecutiv.

Gunoierii, aflaţi în grevă din 2 octombrie, aşteaptă decizia în cazul plângerii depuse de primărie, care solicită declararea mişcării lor drept „ilegală şi abuzivă”.

Mobilizarea va atinge punctul culminant miercuri şi joi, printr-o grevă generală însoţită de manifestaţii la apelul celor două mari confederaţii sindicale, Adedy şi GSEE.