Grecia a reluat discuţiile cu creditorii privaţi, sperând să evite falimentul

Grecia a început o nouă rundă de negocieri cu creditorii privați, pentru a evita intrarea țării în default, scrie Reuters.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 20:13
Grecia a reluat discuţiile cu creditorii privaţi, sperând să evite falimentul

Charles Dallara, director al Institutului Internaţional de Finanţe, reprezentantul creditorilor privaţi, a părăsit şedinţa de peste două ore cu prim-ministrul grec şi ministrul de finanţe Evangelos Venizelos fără să facă comentarii.

 

Venizelos nu a spus nimic cu privire la stadiul negocierilor, explicând Parlamentului că discuţiile dintre guvernul elen şi IIF vor continua mâine.

 

Surse apropiate negocierilor și-au exprimat, anterior, speranţa că un acord ar putea fi încheiat în zilele următoare.

 

Negocierile au eșuat, săptămâna trecută în privința ratei dobânzii obligațiunilor grecești şi în legătură cu un plan de a recupera pierderile investitorilor. Ambele puncte au fost reluate astăzi, la Atena.

 

Atena are nevoie de un acord cu sectorul privat, în termen de câteva zile, pentru a evita falimentul, în contextul în care, în martie, Guvernul trebuie să ramburseze împrumuturi în valoare totală de 14,5 miliarde euro.

 

Planul convenit anul trecut de UE, Grecia, FMI şi reperzentanţii grupului de lobby prevede reducerea datoriilor statului elen către investitorii privaţi cu 100 miliarde euro, de la nivelul actual de aproxiamtiv 360 miliarde euro.