Grecia dă un exemplu României în privinţa stimulării natalităţii

Publicat: Marţi, 04 Februarie 2020 23:29 // Actualizat: Marţi, 04 Februarie 2020 23:29 // Sursa: romaniatv.net

Statul grec oferă stimulente financiare cuplurilor care fac copii, pentru a stimula natalitatea, ca urmare a declinului demografic care ar putea avea un impact sever asupra economiei elene.

Guvernul Greciei va oferi un ajutor financiar în valoare de 2.000 de euro pentru fiecare cuplu care va avea un copil. Beneficiul se acordă în urma previziunilor alarmante potrivit cărora populația Greciei ar putea scădea cu până o treime în următori treizeci de ani, dacă nu se vor lua măsuri pentru creșterea natalităţii. La acest lucru se adaugă faptul că datele recente arată că, până în anul 2050, aproximativ 36 % din populația țării va avea vârsta de peste 65 de ani, cea ce ar pune o presiune mai mare pe forța de muncă activă și asupra programului de pensii al Guvernului.

Beneficiul pentru nou-născuți reprezintă o modalitate de combatere a fenomenului de îmbătrânire a populaţiei Greciei, iar costul anual al acestui program se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro, echivalent cu 0,1% din PIB-ul Greciei.

În România nu există un program de acest fel la nivel național, ci doar în Capitală, unde primăria acordă o bonificaţie de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. În Ungaria, femeile care au mai mult de patru copii sunt scutite pe viață de la plata impozitelor, iar cuplurilor tinere li se oferă împrumuturi fără dobândă în valoare de 10 milioane de forinți (30.000 de euro), care vor fi anulate după ce vor avea trei copii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 feb 04:17
Răspunde | Votează email 0 email
Juan Alberto Navaz
Soția mea m-a părăsit și a plecat în vacanță cu fostul ei iubit și în ultimele 4 luni nu am mai auzit-o și nu am văzut-o. Nu am știut niciodată că voi experimenta o astfel de ruptură de inimă de la soția mea după 12 ani de căsătorie cu 3 copii. Șeful meu de la serviciu a observat că nu mă mai puteam concentra la stația de lucru așa cum obișnuisem înainte. Mi-a oferit o discuție pentru a discuta cu el și i-am spus prin ce trec. După ce i-am explicat șefului meu, el i-a replicat lui Lord Zakuza care este o casă de vrăji. M-am conectat la Lordul Zakuza pe linia sa de WhatsApp la +1 740-573-9483, după ce am vorbit cu șeful meu și mi-a spus că situația mea se va rezolva în 24 de ore cu vraja sa puternică. I-am urmat toate instrucțiunile și am crezut și am avut credință în el. El mi-a pregătit o vrajă de dragoste care s-a retras pe soția mea în decurs de 24 de ore și acum, amândoi am trăit bine mai mult decât ne-am obișnuit. Nu știu dacă cineva de aici are nevoie de ajutor, dar aici este linia WhatsApp Lord Zakuza +1 740-573-9483 și adresa de e-mail: [email protected] dacă ai nevoie de ajutor în viața ta amoroasă.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H