Grecia îi va opri pe imigranţii ilegali cu sârmă ghimpată

Autorităţile elene iau măsuri "cu ţepi" împotriva imigranţilor ilegali care vor să pătrundă în Europa. Un imens gard dublu de sârmă ghimpată dublu va păzi în special zona care se învecinează cu Turcia, prin care intră zilnic aproximativ 250 de imigranţi ilegali.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 21:43
Grecia îi va opri pe imigranţii ilegali cu sârmă ghimpată

Bariera de sârmă ghimpată în această zonă se va întinde pe aproximativ 10 km, va fi răsucită în spirală şi pusă pe două şiruri. Pentru acest sistem de la frontieră, Grecii cheltuiesc peste 3 milioane de euro, după cum a informat agenţia eropeană Frontex, citată de Daily Mail.

Potrivit celro mai recente estimări ale agenţie, prin Grecia intră în Europa 90% dintre imigranţii ilegali, care călătoresc apoi în interiorul continentului, în spaţiul Schengen, fără să mai fie controlaţi la frontierele interne acestei zone.

Ministrul grec responsabil cu Ordinea Publică, Christos Papoutsis, a vorbit despre importanţa construirii acestei bariere la graniţele externe, mai ales că Grecia riscă să fie exclusă din spaţiul Schengen dacă nu va fi în stare să-şi securizeze frontierele externe.