Grecia începe să cedeze. Încă 15.000 de concedieri în sectorul public

Încep să apară primele veşti legate de negocierile multilaterale ale premierului grec Lucas Papademos cu liderii politici locali, respectiv cu  reprezentanţii UE şi FMI. Guvernul grec ar fi acceptat să concedieze 15.000 de lucrători din sectorul public, spune o declaraţie a unui ministru grec, citată de Wall Street Journal.

07 feb. 2012, 14:13
Grecia începe să cedeze. Încă 15.000 de concedieri în sectorul public

Dimitris Reppas, ministrul Reformei Administrative ar fi spus chiar de aseară că premierul Papademos ar fi obţinut din partea liderilor politici ai Greciei acordul pentru concedieri, potrivit Wall Street Journal.

 

Până pe 15 februarie întreg pachetul de măsuri de salvare de la faliment a Greciei, trebuie să fie aprobat de către miniştrii de finanţe ai Zonei Euro, Banca Centrală Europeană şi de FMI.

Pachetul de salvare include o finanţare cu 130 de miliarde de euro şi o restructurare a datoriilor către creditori pe termene mai îndepărtate.

Oficialii europeni au condiţionat cu termenul de mai sus spunând că doar astfel măsurile ar putea fi aplicate înainte de următorul de plată din martie a datoriilor scadente ale Greciei.