Grecia modifică de luni regulile de intrare în ţară. Guvernul vrea să înceapă la 1 martie sezonul turistic estival

Grecia va renunţa de luni la cerinţa pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 de a prezenta un test negativ PCR (reacţie de polimerizare în lanţ) sau rapid la intrarea în ţară.

04 feb. 2022, 17:34
Grecia modifică de luni regulile de intrare în ţară. Guvernul vrea să înceapă la 1 martie sezonul turistic estival

De săptămâna viitoare, certificatul de vaccinare UE va fi din nou suficient, a anunţat ministrul Sănătăţii din Grecia, Thanos Plevris.

Cu toate acestea, cei nevaccinaţi vor fi în continuare obligaţi să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară.

Grecia a introdus în decembrie anul trecut cerinţa de testare suplimentară pentru călătorii vaccinaţi pentru a reduce răspândirea coronavirusului în ţară, o măsură unilaterală a Atenei care a fost criticată de alte state membre ale UE la acea vreme.

Citeşte şi Mai multe insule din Grecia, acoperite cu zăpadă. Destinaţiile favorite ale românilor sunt acum de nerecunoscut

Ţara noastră ia toate măsurile pregătitoare necesare în acest an pentru a putea primi vizitatori în sezonul estival mai devreme ca până acum, de la 1 martie„, a declarat şi ministrul Turismului, Vassilis Kikilias.

În perioada ianuarie – noiembrie 2021, Grecia a primit este 7,2 milioane de turişti. Pentru 2022, ţinta autorităţilor de la Atena este ca sectorul turismului să se apropie de nivelul record din 2019, când veniturile din turism ale Greciei au depăşit 18 miliarde de euro. Turismul este responsabil pentru aproximativ 20% din PIB-ul Greciei.

Citeşte şi „Santorini se îneacă sub grindină!”. Strigăt disperat de pe una din insulele bijuterie ale Greciei