Grecia, noi reguli pentru turiști. Toți românii care își fac vacanța acolo ar trebui să știe despre noua lege a plajelor

Grecia e destinația de vacanță preferată de români pe timpul verii. E vreme bună, plajele sunt curate și cu apă cristalină, peisajele îți taie respirația și tocmai aceste lucruri îi atrag pe turiști.

22 mart. 2024, 12:48
Grecia, noi reguli pentru turiști. Toți românii care își fac vacanța acolo ar trebui să știe despre noua lege a plajelor

Grecia, noi reguli pentru turiști. Plajele grecești atrag vizitatorii ca un magnet. Însă această supraaglomerare a plajelor le-a făcut pe autorități să vină cu noi reglementări.

Așadar, recent a fost adoptată o nouă lege privind plajele care aduce unele schimbări importante în ceea ce privește accesul, facilitățile disponibile și taxele impuse turiștilor.

Citește și Cu cine a fost surprinsă Alexia Eram, după ce Mario Fresh și-a sters toate fotografiile de pe Instagram. Mașina influenceriței, plină de cutii și haine

Grecia, noi reguli pentru turiști

Legea plajelor implementată de curând în Grecia vine ca urmare a necesității de a gestiona mai eficient aglomerarea și accesul la plaje, astfel încât turiștii să se bucure de experiențe mai plăcute și autoritățile locale să poată gestiona mai bine fluxul de vizitatori.

Din primăvara aceasta, una din reguli e că 70% din plaje trebuie să fie libere de șezlonguri. Măsura a fost gândită de autorități pentru a preveni supraaglomerarea.

Sunt și zone protejate unde proporția ajunge la 85%. În privința zonelor sensibile din punct de vedere ecologic – care vor fi marcate ca „plaje de neatins” – șezlongurile vor fi complet interzise.

O altă regulă e păstrarea unei distanțe de cel puțin patru metri între șezlonguri și țărm. Măsura a fost stabilită pentru a facilita accesul tuturor turiștilor la mare. În timp ce aceste reguli sunt instituite pentru a ajuta la limitarea dominației întreprinderilor de pe plajă, alocările pentru concesiunile de pe plajă vor fi acordate prin licitații online. Și pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile, se presupune că plajele vor fi monitorizate de drone.

Citește și Vero Căliman, ”Fetița Zurli”, mesaj emoționant, după plecarea din ”Gașca Zurli”. Prin ce a trecut actrița în ultimii ani. ”M-a rănit profund”