Grecia, paralizată de încă o grevă. Transporturile maritime şi serviciile publice, afectate

Vapoarele au rămas ancorate, joi dimineaţa, în portul Pireu din apropiere de Atena, iar funcţionarii publici lucrează cu program redus din cauza unei greve generale a sindicatelor din sectoarele privat şi public.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 11:05
Grecia, paralizată de încă o grevă. Transporturile maritime şi serviciile publice, afectate

Manifestaţii sunt prevăzute în jurul prânzului în centrul Atenei şi la Salonic (nord), sub sloganul „Nu bugetului de austeritate”.

Proiectul de buget pe 2012, care prevede reducerea cheltuielilor publice şi creşterea taxelor cerute de creditorii ţării, UE şi FMI, urmează să fie adoptat marţi în Parlament.

Este vorba despre prima grevă împotriva noului Guvern de uniune naţională al lui Lucas Papademos, format la 11 noiembrie, după demisia precedentului Guvern socialist al lui Giorgios Papandreou, şi a şasea grevă generală de la începutul anului în Grecia.

Din mai 2010, când a început criza datoriilor în Grecia şi momentul în care ţara a fost constrânsă să recurgă la ajutorul financiar al UE şi FMI, sindicatele au organizat 14 greve generale în total împotriva politicilor de austeritate.

În afară de circulaţia vapoarelor, şi reţeaua feroviară a ţării este paralizată.

În schimb, transporturile aeriene funcţionează normal, precum şi Bursa din Atena.

Autobuzele şi troleibuzele nu au circulat timp de trei ore în cursul dimineţii şi nu vor circula nici după ora 21.00 (21.00 ora României). Metroul funcţionează însă normal la Atena.


loading...